Onko muuton ajankohdalla väliä? Kyllä – lue tästä miksi

Muuttomaailma.fi kannustaa muuton ajankohdan pohtimiseen. Oikeilla päätöksillä ja aikatauluvalinnoilla voit nimittäin vaikuttaa muuton hintaan ja sujuvuuteen.

Muuttamisesta saattaa tulla ensimmäisenä mieleen pakkaus ja muuttoauton hankkiminen. Harvempi ajattelee, että oman muuton järkevällä aikataulutuksella voisi saada aikaan myös ajallista ja taloudellista hyötyä. Jos muuton ajankohtaa, sopimusten irtisanomista ja uusimista ei sen sijaan pohdita lainkaan, voi muuton aikana ja sen jälkeen olla edessä yllättäviäkin kuluja.

Muuttajan aikataulu ja sopimukset: tarkista irtisanomisajat ennen uusien sopimuksien laatimista

Milloin voit irtisanoa sähkösopimuksen? Kuinka pitkä on vuokrasopimuksesi irtisanomisaika?

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika voi vaihdella riippuen siitä, onko vuokrasopimuksesi määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Lisää vuokrasopimuksista voit lukea esimerkiksi tästä.

Sopimusten kestoja ja irtisanomisaikoja tulee pohtia, kun sovitaan uuteen kotiin liittyvistä asioista. Jotta et joutuisi maksamaan palveluista tai tuotteista päällekkäisiä maksuja, sovi uudet sopimukset alkamaan vasta silloin, kun todellisuudessa pääset uuteen kotiisi ja vanha sopimus on päättynyt.

Luithan jo artikkelimme muuttajan sopimuksista?

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu tarjoaa juuri sinun aikatauluihisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivan muuton. Pyydä tarjous: Saat tarjoukset omaan sähköpostiisi vuorokaudessa. Valitse sen jälkeen omaan muuttoosi sopivin kumppani ja sovi muuton yksityiskohdista!

Muuttajan aikataulu ja muuton kilpailutus: valitse muutollesi mahdollisuuksien mukaan ajankohta, jolloin kysyntää on vähemmän

Jos saat itse vaikuttaa muuton päivämäärään, se kannattaisi ajoittaa keskelle viikkoa ja mahdollisuuksien mukaan vielä keskelle kuukautta. Yli 100 000 muuton kokemuksella voimme arvioida, että suosituimmat päivät muuttamiselle ovat perjantaista maanantaihin (+ yleiset pyhäpäivät), sekä kuukauden viimeinen ja ensimmäinen päivä.

Kilpailuttaessasi muuttoa saat luultavasti enemmän tarjouksia päiville, jotka eivät ole yleisesti suosittuja muuttopäiviä. Mitä enemmän tarjouksia saat, sitä enemmän pystyt vaikuttamaan muuttosi sujuvuuteen ja hintaan.

Muuttaja: jos haluat edullisen muuton ja voit vaikuttaa muuttamisen ajankohtaasi, toimi näin:

1. Valitse muuttopäivä keskellä kuukautta ja keskelle viikkoa.
2. Tarkista ennen muuttopäivän päättämistä, että kaikki tarvittavat sopimukset on irtisanottu ja uudet sovittu alkamaan niin, että ne eivät mene keskenään päällekkäin.

Tämän jälkeen voit kilpailuttaa muuttosi ja saada enemmän omaan muuttoosi sopivia tarjouksia. Mahdollisimman edullista muuttoa haluavan kannattaa hyödyntää muuttolaskuriamme. Mitä enemmän pystyt itse järjestämään kantoapua muuttokuorman lastaamiseen ja purkamiseen, sitä edullisempi muutosta muodostuu.

Latasitko jo sähköpostiisi Muuttajan muistilistan? Listassa kerrotaan myös sopimuksien purkamisesta ja solmimisesta.

3. Sovi muutostasi parhaiten omaan aikatauluusi sopivan Muuttomaailman kumppanin kanssa. Tarjouksien vastaanottamisen yhteydessä näet myös kyseisen muuttofirman aiemmat arvostelut.

Laaja kumppaniverkostomme (yli 400 muuttofirmaa) takaa lähes poikkeuksetta jokaiselle kilpailuttajalle omiin aikatauluihin ja hintatoiveisiin vastaavat tekijät.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä