Porvoo tuntuu kansainväliseltä ja lumoaa tunnelmallaan – Katso mitä on hyvä tietää kun muutto Porvooseen on edessä!

Muutto Porvooseen

Turisteja Porvoossa houkuttavat kapeat mukulakivistä tehdyt kujat ja vanhat puiset arvorakennukset, joiden ikkunoista on vuosisatoja voinut kurkkia kauniisiin saleihin ja tunnelmallisiin puoteihin.

Ja kyllähän kaunis ja tunnelmallinen Vanha Porvoo on myös paikallisten suosikki! Jokiranta on kuin postikortti: kuvauksellisia punaisia rakennuksia vieri vieressä vesirajassa kiinni.

Kulinaarinen Porvoo tarjoaa kaikille jotakin

Upeat kahvilat ja laadukkaat ravintolat ovat Porvoon ylpeydenaiheita: tuore Michelin-tähtikin saatiin vastikään Porvooseen ravintola Vår:iin. Jokirannan kahvila ja kahvipaahtimo Porvoon Paahtimo on paraatipaikalla kaupungin sisääntulon kupeessa.


Lue myös: Näin muutat ekologisemmin– Poimi 5 vinkkiä!


Herkkusuille Vanha Porvoo tarjoaa useita suklaan taitureita, mutta se on enemmän: perinteikkäitä sisustuskauppoja, lelukauppoja ja käsitöitä. Erityisesti Porvoon joulumarkkinat ovat ikoniset. Porvoo onkin joulupukin hyvä tahdon kaupunki.

Vanhan Porvoon ystäväksi pääset helpoiten varaamalla opastetun kierroksen: tutustuminen suureen tuomikirkkoon, raatihuoneentorille ja alueen historiaan luo oivaa syvyyttä uuden kotikaupunkisi ytimeen. Katsauksen Porvoon ylle saat kiipeämällä Linnamäen linnoitusalueelle, josta näet koko kaupungin.

Vanhaa vaalien uudistuva Porvoo

Porvoon moderni kulttuurielämä keskittyy Porvoon Taidetehtaalle: sieltä löydät elokuvateatterin, museoita, putiikkeja ja gallerioita. Porvoon Taidetehdas on vanha teollisuusrakennus ja miljöö on säilytetty rustiikkisena.

Vanhempaa kulttuuria löytyy Vanhan Porvoon lisäksi lukuisista museoista: onhan aktiivinen Porvoo houkutellut vaikuttajia kautta aikain. Johan Runebergin perheen koti on katsaus omaan aikaansa, sillä kasvitkin siellä ovat pitkälti rouva Fredrika Runebergin alkuperää. Ehkä nautit Runebergin tortun kahvitellessa? Myös Albert Edelfelt innostui Porvoosta ja hänen ateljeemuseonsa on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Porvoo on kunnostautunut myös jazz-kaupunkina: Porvoo Jazz Club ja Porvoo Jazz Festival aktivoivat musiikin ystäviä tuomalla jazzia ihmisten luo kahviloihin ja ravintoloihin.

Porvoo on kaksikielinen Uudenmaan kaupunki, joka rajautuu etelässä rannikkoon. Porvoon naapurikuntia ovat Askola, Loviisa, Myrskylä, Pornainen ja Sipoo. Helsinkiin on matkaa 52 kilometriä moottoritietä pitkin ja moni Porvoossa asuva käykin töissä pääkaupunkiseudulla.

Asuinalueita Porvoossa on paljon myös empiirisen asuinkeskustan ulkopuolella: kaupungin tontteja myydään tasaisesti ja erityisesti maanantaisin kannattaa olla tarkkana.

Haikkoo on yksi rauhallisista Porvoon asuinalueista, ja sieltä löytyy myös juhlava Haikon kartano. Asuinalueista Hornhattula on lapsiperheiden suosikki.

Ulkoilijoita Porvoossa ilahduttaa toki kaunis saaristo, mutta myös Näsinmäen ulkoilualue, jonka ulkoilureiteillä voit nähdä historiallisia nähtävyyksiä ja upeita maisemia.

Muutto Porvooseen edessä? Nappaa Muuttomaailman parhaat muuttovinkit talteen

Muuttomaailman avulla kilpailutat itsellesi edullisimman ja mukavimman muuton – myös Porvooseen. Muuttofirmojen joukossa on lukuisia paikallisia muuttofirmoja, jotka ovat auttaneet vuosien ajan Porvoon sisäisissä, sekä muualta Suomesta muuttavien muutoissa.

Ennen muuton kilpailuttamista tarvitset (summittaiset) tiedot seuraavista:

  • Muuton aikataulu: milloin muuton pitäisi tapahtua
  • Entisen ja uuden kodin koko: neliömäärät
  • Muutetaanko kaikki asunnon tavarat, vai esimerkiksi vain osa tavaroista.
  • Kuinka monta asukasta muuttaa.

Tarjouspyynnön jätön jälkeen saat parhaimmat tarjoukset sähköpostiisi (keskimäärin 6 tarjousta tunnissa). Pääset ilmaiseen muuton kilpailutuspalveluun tästä.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä