Selviytymispakkaus muuttoon

Mitä tarvitaan ensimmäisinä päivinä uudessa kodissa? Lue tästä minkälaisella selviytymispakkauksella pääset hyvään alkuun heti muuttopäivänä ja sen jälkeen.

Muuttopäivää on odotettu! Muuttopäivänä ajatukset ovat muuttomatkassa ja tavaroiden kantamisessa, sekä tietysti uudessa kodissa. Joskus muuttaja unohtaa suunnitella välittömästi seuraavia päiviä muuton jälkeen: kun kaikki tavarat on saatu kannettua uuteen asuntoon, onko muuttajille syötävää, entä missä pussukassa on puhtaat lakanat helposti saatavilla sänkyihin laitettaviksi?  Jotta muuttaminen olisi mahdollisimman mukavaa, kannattaa huolehtia selviytymispakkaus kuntoon.

Tarkista ja suunnittele seuraavat asiat ennen muuttopäivää:

1. Muuton selviytymispakkaus: Muuttopäivän- ja illan ruoka

Jos muuttomatka on pitkä, on taukoja pidetty varmasti jo ennen lopullista päämäärää. Ruokatauot auttavat muuttajia ja apureita jaksamaan, mutta muistiko joku miettiä, mitä syödään illalla? Jos paikkakunta on uusi, missä on lähin kauppa tai ravintola, josta ruokaa saisi?

Varmista, että muuttajan selviytymispakkauksessasi on jompikumpi näistä:

 • Tieto siitä, mikä on uuden kotisi lähin / lähimmät kaupat tai ravintolat, joista muuttoseurue saa ruokaa.
 • Jos muuttomatka tulee päätökseensä keskellä yötä, eikä auki olevia ruokapaikkoja ole lähistöllä, kylmälaukussa pitäisi olla evästä ja juotavaa, joilla pärjätään seuraavaan päivään.

Mikä muu auttaisi muuttajaa selviytymään muutosta? Muuttomaailman Muuttajan muistilista auttaa muuton jokaisessa vaiheessa.

2. Muuton selviytymispakkaus: Lepo

Uuden kodin asukkaiden sängyt pitää saada muuttopäivän iltana valmiiksi eli koottua ja pedattua. Varmista, että seurueellasi on kaikki tarvittavat välineet, osat ja työkalut sänkyjen kokoamiseen ja että kaikille on tyynyt, peitot ja puhtaat lakanat helposti saatavilla ensimmäiseen yöhön uudessa kodissa.

Kokoa selviytymispakkaukset erillisiin laatikoihin ja nimeä ne selkeästi.

3. Muuton selviytymispakkaus: tärkeimmät tavarat

Mitä tärkeitä tavaroita tulet tarvitsemaan heti ensimmäisenä päivänä uudessa kodissasi? Pakkaa ainakin seuraavat helposti saataville, erillisiin matkalaukkuihin tai muuttolaatikoihin:

 • Hygieniatarvikkeet: hammasharjat, wc-paperi, pyyhkeitä yms.
 • Vaihtovaatteita
 • Siivousvälineet
 • Ruoanlaiton valmistukseen tarkoitetut välineet
 • Veden- ja kahvinkeittimet.

+ Muuton selviytymispakkaus: hoida nämä ennen muuttoa

 • Vara-avaimet. Kenellä on vanhan asuntosi vara-avaimet? Muista pyytää ne takaisin ja antaa ne vuokranantajalle tai asunnon uudelle omistajalle.
 • Varaa aikaa tavaroiden purkamiselle, pyydä opiskelupaikastasi tai työnantajaltasi mahdollisuutta muuttovapaaseen.
  Tavaroiden pakkaamiseen ja kantamiseen varataan yleensä hyvin aikaa, mutta joskus saatetaan unohtaa tavaroiden purkamiseen käytettävä aika. Uuden kodin huoneratkaisut ja tilat voivat olla täysin erilaiset ja erikokoiset verraten entiseen, joka tuo haasteita tavaroiden purkamiseen ja järjestelyyn. Jos mahdollista, muuttotavaroiden purkamiseen kannattaa varata muutama päivä rauhallista aikaa.
 • Muuttosiivoukset uuteen ja vanhaan kotiin. Muistathan, että Muuttomaailman kautta voi kilpailuttaa myös muuttosiivouksia. Tutustu muuton kilpailutuspalveluumme tästä.

Muuton selviytymispakkauksen vinkit ovat osa Muuttomaailman palveluita. Tarjoamme Muutto-oppaat ja vinkit- osiossamme hyödyllisiä vinkkejä kaikenlaisille muuttajille – lue ja toteuta mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä