Tällainen on tyylikäs keittiö vuonna 2024

Pantonen vuoden 2024 väri on persikkainen −ja tämä näkyy myös suomalaisten keittiöissä! Kotikokkien perinteikkään valkoiset keittiöt saavat värikkäitä haastajia ja myös toiminnallisuuksien trendit ovat murroksessa. Kysyimme keittiösuunnittelijalta, millaisia keittiöitä suomalaiset ostavat vuonna 2024.

”Nyt hehkuvat värit! Koralli ja jade kiinnostavat ovien valikoimassa, ja keittiön ilmeeseen halutaankin nyt pirteyttä. Erilaiset lämpöiset, maanläheiset ja punertavatkin värit ovat vuoden värin myötä trendikkäitä. Pintansa pitävät vielä myös jo tutut hiekan ja saven sävyt”, Noblessan keittiösuunnittelija Tiina Hyvärinen kertoo.


Muuttomaailma on apuna koko muuttosi ajan! Tavoita alueesi muuttofirmat kätevästi yhdellä tarjouspyynnöllä.


Suomalaisten perinteinen suosikki on ollut valkoinen keittiö. Valkoiselle keittiölle on uskolliset kannattajansa, mutta nyt pinnoissa ei ole kiiltoa, eikä keittiön värimaailmassa nähdä esimerkiksi erivärisiä ylä- ja alakaappeja. Tämän hetken myydyin oven väri Noblessalla on nimeltään hiekka.

”Hiekka on neutraali ja murrettu sävy, joka tuo hieman lämpöä keittiöön. En ihmettele, että se on uusi valkoinen, sillä siihen ei kyllästy kovin helposti! Ylipäätään halutaan yksinkertaisia ja selkeitä kokonaisuuksia”, Tiina Hyvärinen pohtii.

Keittiö on kestävä investointi

Keittiön käyttöikä on mitä vain 15–30 vuoden väliltä. Pitämällä keittiöstä huolta ja tarvittaessa tekemällä pieniä päivityksiä, keittiö palvelee verrattain pitkään.

Kuva: Loviisan Asuntomessut 2023 – kohde: 19

”Kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat keittiön arvostettuja ominaisuuksia. Asiakkaat ovat selvästi tietoisempia ja tiedustelevat materiaalien alkuperiä ja sertifikaatteja. Kodeissa, joissa uudistetaan keittiön lisäksi esimerkiksi kylpyhuoneen tai kodinhoitohuoneen kalusteet, valitaan yhtenevät sävymaailmat ja ilmeet koko asuntoon”, Tiina Hyvärinen sanoo. Hän on toiminut keittiösuunnittelijana seitsemän vuoden ajan.

Amerikka rantautuu kotimaiseen keittiöön

Integroidut kodinkoneet ja sisäänrakennetulla liesituulettimella varustetut liedet ovat jo arkipäivää suomalaisissa kodeissa. Kestävyyden takia myös tasoissa panostetaan laatuun ja erilaisen keraamiset materiaalit kiinnostavat.


Lue myös: Sisustussuunnittelija vinkkaa: Tällainen on trendikäs koti vuonna 2024


”Aamiaiskaapit ovat hiljalleen siirtymässä pois trendien aallonharjalta, samoin mustat keittiöt. Nyt halutaan coffee bar -ratkaisuja eli erityyppisiä avokahvipisteitä. Suosioon ovat nousseet myös aiempaa leveämmät integroidut laitteet eli niin kutsutut jenkkimallit. Kahta korkeaa laitetta, jääkaappia ja pakastinta, korvataan nyt yhdellä perinteistä leveämmällä yhdistelmälaitteella”, Tiina Hyvärinen tietää.

Keittiösuunnittelijan unelmissa keittiö on ennen kaikkea toimiva

”Minun unelmieni keittiö olisi persoonallinen ja näyttävä. Kaikille tavaroille olisi harkitut paikat ja keittiö olisi käytännöllinen. Jätteiden lajittelu olisi huomioitu hyvin ja yksityiskohdat viilattu kohdilleen. Persoonaani sopivat avohyllyt, joten niitä saisi löytyä!”, Tiina Hyvärinen haaveilee.

Kirjoitettu yhteistyössä:

Vantaa Noblessa

Keittiösuunnittelija

Hyvärinen Tiina

tiina.hyvarinen@sete.fi

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä