TOP-3 asiaa, joilla voit pilata muuton (ja mikä muutossa kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi)

Muuttaminen voi jäädä mieleen hyvänä tai huonona kokemuksena. Joka tapauksessa muutto on iso elämänmuutos ja joskus stressaavakin tapahtuma.  Muuttoon liittyvät asiat kannattaa tehdä ennen muuttoa, muuton aikana ja sen jälkeen suunnitellusti, ammattilaisten avulla ja yhteistyöllä. Näin tapahtumasta jää muuttajalle ja apuvoimille mahdollisimman hyvä mieli. Tässä jutussa kerromme, mitä asioita sinun pitää välttää muuttaessa: alla TOP-3 asiaa, joilla voit pilata muuton.

Miten voit pilata muuton, nro 1:

”Ei suunnitelmaa”

Jos ajattelet, että muutossa kaikki järjestyy vähän kuin itsestään sen kummempia hössöttämättä, olet väärässä. Muuttamisessa pitää olla suunnitelma, joka sisältää ainakin:

  • Aikataulun (milloin pakkaat, milloin luovutat vanhan asunnon, milloin on itse muuttopäivä).
  • Kuka auttaa sinua muutossa?
  • Kuinka iso muuttokuormastasi tulee (karkea arviokin riittää)?
  • Kuka tekee mitäkin?

Suunnitelmaa tehtäessä tärkein kohta on aikataulutus. Kun tiedät muuttopäivän, suosittelemme aloittamaan pakkaamisen ja muuton aikatauluttamisen saman tien. Muuttomaailman avulla saat kilpailutettua oman muuttosi nopeasti. Saat tarjoukset tunneissa omaan sähköpostiisi.

Jotta et pilaa muuttoasi, muistathan Muuttomaailman muuttopalvelun? Kokeneille ammattilaisille ulkoistettu muutto säästää muuttajan aikaa ja voimia.

Hyvä muuttosuunnitelma sisältää päivämäärät ja suuntaa-antavat arviot siitä, miten kauan mihinkin toimenpiteeseen käytät aikaa. Tässä tapauksessa suunnitteluvaiheessa kannattaa arvioida ajankäyttö hieman yläkanttiin – itse pakkaaminenkin saattaa olla yllättävän aikaa vievää puuhaa.

Miten voit pilata muuton, nro 2:

”Kiire”

Asunnon luovutus huomenna ja ajattelit pakata yöllä? Ei käy.

Muuttamisen voi pilata liiallinen kiire. Aikataulu saa olla tiukkakin, mutta kiireessä pakkaus tai muuttaminen tietää yleensä ongelmia myöhemmin.

Sinun pitää olla virkeänä itse muuttopäivänä, joten muista levätä riittävästi. Pakkaamista voi aloittaa jo etukäteen esimerkiksi viikonloppuisin tai muina vapaapäivinä. Voit myös tiedustella oppilaitoksestasi tai työpaikastasi, oletko oikeutettu muuttovapaaseen?

Lue aikaisempi juttumme pakkaamisesta ja sen aikataulutuksesta.

Kiireen tuntu muuttotilanteessa voi tuoda ylimääräistä stressiä ja huolta elämänmuutokseesi. Jotta kiire saadaan minimoitua, muista kohta 1, eli suunnitelma ja ennen kaikkea hyvä aikataulutus.

Miten voit pilata muuton, nro 3:

”Teen kaiken itse”

Pakkaat, siivoat, ajat muuttokuorman, huolehdit sopimuksista ja irtisanomisista itse? Valitettavasti tämä ei käy. Yksinkertaisesti aikasi ja voimasi eivät riitä kaiken tekemiseen itse. Tai vaikka riittäisivät, saat hommat hoitumaan paljon nopeammin ja varmasti kerralla oikein, jos käytät omia kontakteja apunasi tai ulkoistat osan muuttamisesta Muuttomaailmalle.

Muuttajan muistilista on ladattava ja tulostettava lista, joka kattaa kaiken muuttamiseen liittyvän muistettavan. Sopii kaikille muuttajille!

Meidän tavoitteenamme on tehdä kaikille asiakkaille mukavampi muuttokokemus. Olemmekin saaneet paljon positiivista palautetta ja jättäneet monille ihmisille positiiviset muistot muutosta. Jättäessäsi tarjouspyynnön omasta muutostasi, saat tarjouksia, joiden yhteydessä näet kyseisten muuttofirmojen keskiarvot, suosittelut ja sanalliset arvioinnit.

Tervetuloa kilpailuttamaan mukavampi muutto!

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä