Vanhus muuttaa – auta näin

Iäkäs läheisesi tarvitsee erilaista muuttoapua, kuin nuorempi muuttaja. Lue tästä Muuttomaailman jutusta miten voit auttaa vanhusta muuttamaan mahdollisimman mukavasti.

Iäkkään läheisen muuttoapuna toimiminen vaatii hieman erilaista lähestymis- ja toimintatapaa, kuin esimerkiksi työikäisen tuttavan muuttoapuna toimiminen. Päämääränä Muuttomaailman kanssa toimiessa on kuitenkin yksi ja sama asia: Mahdollisimman mukava muutto. Alla esitämme kaksi erilaista skenaariota vanhuksen muutosta, sekä vinkit näihin tilanteisiin.

Muuttaako vanhus palvelutaloon?

Palvelutaloon muuttaminen tulee kyseeseen silloin, kun vanhus ei enää pärjää omassa kodissa avusta ja tuesta huolimatta. Palvelutaloihin saattaa olla paikkakunnasta riippuen jonoa – mahdollisimman aikainen ennakointi tiedusteluiden suhteen on otettava huomioon.

Itse muuton saa järjestettyä Muuttomaailman kautta hyvinkin nopeasti. Kun uusi koti ja muuton aikataulu on varmistunut, parhaat tarjoukset muutosta voi saada sähköpostiin tunneissa.

Vanhus muuttaa palvelutaloon

Vanhuksen muutto omasta kodista palvelutaloon tarkoittaa yleensä omien henkilökohtaisten tilojen pienenemistä. Koska vanha koti on saattanut olla neliömäärältään huomattavasti suurempi, vanhus tulee tarvitsemaan apua ainakin tavaramäärän karsimisessa sekä tärkeimpien omien tavaroiden määrittelyssä. Pohdi ainakin seuraavia asioita:

  • Onko palvelutalo kalustettu?
  • Mitkä omat tavarat ovat välttämättömiä myös palvelutalossa?
  • Mikä esine tai asia tuo iäkkäälle turvaa ja muistoja omasta vanhasta kodista?

Jos iäkäs läheisesi muuttaa palvelutaloon, tavaramäärän karsiminen saattaa olla edessä. Lue aikaisempi artikkelimme aiheesta: Muuttaminen pienempään kotiin edessä.

Jos vanhus on muuttamassa palvelutaloon, se tarkoittaa sitä, että hyvinvointi vaatii päivittäistä tukea. Vanhuksen voinnin mukaisesti kannattaa pohtia, olisiko parempi jos hän saisi muuttopäivänä nauttia itselleen mieluistasta tekemisestä muuton sijaan.

Lue seuraavasta kappaleesta, mitä voit tehdä läheisesi kanssa sillä aikaa, kun Muuttomaailman ammattilaiset hoitavat muuton *.

Muuttaako vanhus omaan, uuteen kotiin?

Jos iäkäs läheisesi muuttaa omaan kotiin palvelutalon sijaan, muuton ennakointi ja toteutus on helpompaa: määritätte itse aikataulut, ettekä joudu odottamaan vapautuvia hoivapaikkoja.

Syitä muuttoon voi olla monia, mutta usein vanhuksille etsitään pientä, esteettömän kulkemisen mahdollistavaa kotia lasten tai muiden sukulaisten läheltä.

Etuoven kautta myyt tarvittaessa vanhan ja löydät uuden kodin läheisellesi.

Uuteen kotiin muuttaminen on aina mukavampaa Muuttomaailman palveluiden avulla, oli kyseessä minkä ikäinen muuttaja tahansa. Kun kyseessä on iäkkäämpi henkilö, voimme kokemuksella sanoa, että rauhallisuus, suunnitelmallisuus ja rakkaista tavaroista huolehtiminen ovat muutossa tärkeitä.

Muuttomaailman ammattilaiset osaavat huomioida kaikenlaiset muuttajat. Muuttoa kilpailuttaessasi voit mainita erityistoiveita, joita sinulla tai läheiselläsi on muuton suhteen!

Iäkkään muutossa apuna toimiva, tee näin:

1. Selvitä muuton yksityiskohdat: Aikataulu, muutettava tavaramäärä ja tarvittava apu. Ota selville vanhan ja uuden kodin neliömäärät varastotiloineen.

Luethan myös aikaisemman juttumme palvelutaloon muuttamisesta?

2. Hoida muuton kilpailutus vanhuksen puolesta etusivullamme. Kilpailutukseen tarvitset kohdassa 1 kerrotut yksityiskohdat.

3. Anna Muuttomaailman muuttofirman hoitaa loput! Kun olet valinnut muutolle sopivan tekijän, ole vanhuksen tukena. Kun ulkopuolinen tekijä hoitaa muuton, voitte keskittyä iäkkään läheisesi kanssa muihin asioihin:

  • * Vie läheisesi tutustumaan uuteen ympäristöön.
  • Muutto voi olla myös kipeä asia: tue mahdollista surutyötä tekevää, rakkaasta kodista luopujaa.
  • Huolehdi vanhuksen hyvinvoinnista ja poista kaikki ylimääräinen kuormitus ja huoli muuton ympäriltä.

Kaikki kilpailutettavat muuton palvelut yhdestä osoitteesta: muuttomaailma.fi

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä