Aika (ja Muuttomaailma) on muuttajan paras kaveri

Mikä on muutossa ja muuttamisessa kaikista tärkeintä? = RIITTÄVÄ AIKA. Kun muuttoon on varattu sen vaatimat päivät ja viikot, se sujuu mukavammin ja asiat tulee hoidettua kerralla kuntoon.

Kaiken muuttamiseen liittyvän avun saat kilpailutettua Muuttomaailman maksuttomalla kilpailutuspalvelulla. Saat omaan sähköpostiisi tarjoukset, joista voit valita omaan muuttoosi sopivimman avun 🚛.

Mikä on riittävä aika muuton hoitamiselle alusta loppuun?

Kaikki muuttajat ja muutot ovat erilaisia, siksi ne ovat myös kestoltaan eri pituisia.

Jos verrataan keskenään esimerkiksi opiskelijan muuttoa kimppakämpästä toiseen, saman kaupunginosan sisällä vs. vuosikymmenet omakotitalossa asuneen pariskunnan muuttoa toiselle puolelle Suomea, on muuton aikaikkuna tyystin eri. Toinen voidaan hoitaa päivien sisällä, toiseen voi varata aikaa ennemmin viikkoja tai kuukauden.

Riittävä aika muutolle riippuu siis:

  • kotien välimatkan pituudesta
  • muuttajien määrästä ja
  • muutettavan tavaran määrästä. Muita muuttoon riittävän ajan määrittäjiä ovat luonnollisesti olemassa olevien ja uusien vuokra- ja muiden sopimusten päättymiset ja uusimiset.

Näin voit varmistua, että sinulla on riittävästi aikaa muuttoon

Kuten muuttamisen ammattilainen, Suomimuutto Oy totesi aiemmassa kirjoituksessamme, pakkaamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Kunnolliset muuttolaatikot ja tavaroiden järkevä sijoittelu nopeuttavat pakkaamista ja muuttolastin purkamista.

Kunnolliset muuttolaatikot tekevät tavaroiden kantamisesta mukavampaa.
  • Muuttomaailman avulla voi kilpailuttaa myös pakkausavun.
  • Muuttofirmojemme kautta saat kunnolliset muuttolaatikot.
  • Muuton ammattilaiset auttavat kaikkien muuttotavaroiden liikuttamisessa.

Yksi tapa varmistua riittävästä ajasta muutossa on ladata Suomen kattavin Muuttajan muistilista. Olemme keränneet listaan kaiken tarvittavan tiedon muutosta.

”Aivan loistava palvelu, suosittelen. Elämäni helpoin muutto. Palveluun nähden edullinen.”
(⭐⭐⭐⭐⭐-asiakasarvostelu muutosta Kangasalalta – Tampereelle)

Arvioi muuttamiseen käytettävä aika mieluummin yli kuin ali

Muuttajan voi yllättää siihen kuluva aika. Varsinkin silloin, jos edellisestä muutosta on kulunut pitkä aika. Tuolloin tavaraa ja liikuteltavaa omaisuutta on ehtinyt kertyä enemmän – silloin järjesteltävää, ehkä kierrätettävää ja pakattavaakin on enemmän. Kokemuksemme muutoista on osoittanut, että pakkaamiseen, käytännön järjestelyihin ja itse muuton hoitamiseen arvioitu aika on monesti pienempi, mitä ne todellisuudessa vaativat.

Vinkit yksin muuttaville ja perheellisille:

  • Jos muutat yksin, tavaraa saattaa olla vähemmän kuin perheellisellä, mutta apukäsiäkin saattaa olla vähemmän: Pohdi Muuttomaailman pakkaus- ja kuljetusapua.
  • Jos muuttajia on isompi määrä (eli muutatte perheenä), apukäsiä voi löytyä omasta takaa, mutta esimerkiksi lapsiperheissä aikaa pakkaamiseen ei välttämättä ole niin paljoa: Pohtikaa mitä kaikkia muuton osa-alueita voitte ulkoistaa.
  • Moni muuttofirma tarjoaa myös ”Avaimet käteen-muuttoa”, jossa kaikki muuttoon liittyvä hoidetaan alusta loppuun, ilman pakkaamista, aikataulumurheita tai vanhan kodin loppusiivousta. Sinulle jää enemmän aikaa vaikka uuteen asuinalueeseen ja kotiin tutustumiseen.

Lue aikaisempi juttumme Lapsiperheen vs. sinkun muutto.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä