Kuinka kauan muuttaminen kestää?

Kaikki muutot ovat erilaisia kestoltaan: Muuttaminen voi kestää muutamasta päivästä useampaan kuukauteen. Muuton aikatauluihin vaikuttavat mm. asuntojen etäisyydet ja muutettavan tavaran määrä. Lue tästä jutusta vinkkimme muuton aikataulun hahmottamiseksi.

Muuttomaailman reilun 100 000 muuton perusteella voimme sanoa, että muuton toivotaan yleensä sujuvan

 1. nopeasti
 2. vaivattomasti
 3. edullisesti.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla muuttamisesta tulee aina nopeampaa ja vaivattomampaa. Kilpailutuspalvelumme ansiosta saat aina valita itsellesi sopivimman muutofirman useiden tarjoajien joukosta. Voit itse määritellä kenen hinta, palvelut ja muut ominaisuudet sopivat muuttoosi parhaiten.

Muuttomaailman lukuja: yli 100 000 muuttoa, yli 400 muuttofirmaa, yli 98% käyttäjistä suosittelee palvelua.

Mitkä asiat vaikuttavat muuton kestoon?

Muuton kesto ja siihen vaikuttavat seuraavat asiat:

 1. Uuden ja vanhan kodin mahdolliset remontti- tai korjaustarpeet
 2. Uuden ja vanhan kodin etäisyys toisistaan
 3. Muutettavan tavaran määrä
 4. Muuton eri vaiheissa käytettävä apuvoima
 5. Muutossa käytettävät muut avut ja palvelut, esimerkiksi muuttokalusto (autot, välineet ja tarvikkeet).

Huom! Muuttamisen aikataulua voi aina suunnitella, mutta joissain tapauksissa sen kestoa ei voi tietää varmasti etukäteen. Jos vanha asunto on esimerkiksi myymättä, muutto uuteen kotiin voi pitkittyä sen vuoksi. Toisinaan taas vanha koti myydään nopeasti ja tarvitset pikaista apua muuttoosi: tällaiseen tilanteeseen löydät ohjeet edellisestä artikkelistamme.

Kuinka kauan muuttoon varataan aikaa

Vanhasta kodista uuteen siirtymisen kestoon vaikuttaa moni asia, mutta joitakin yleisarvioita aikatauluista voidaan antaa.

Usein pitkäaikaisin vaihe on tavaroiden hallinnointi ja pakkaaminen -> Varaa tähän eniten aikaa. Jos olet asunut vanhassa kodissasi kauan, voi olla että ”nurkkiin” on vuosien saatossa kertynyt huomattava määrä tavaroita tai huonekaluja, jolla ei enää ole käyttöä. Tässä tapauksessa kannattaa vilkaista myös edellinen artikkelimme pakkaukseen liittyen.

Seuraavassa on Muuttomaailman summittaiset arviot siitä, kuinka kauan muuton eri vaiheiden hoitaminen kestää:

 1. Jos uusi tai vanha koti pitää korjata tai remontoida ennen muuttoa, remontista riippuen varaa siihen viikko tai kaksi aikaa.
 2. Kuinka kaukana uusi ja vanha koti ovat toisistaan? Tämä vaikuttaa muuttokuorman ajamisen kestoon. Suomen pituisessa maassa maksimiaika tavaroiden kuljetukselle on 1-2 päivää (kunhan muuttokalusto on sellainen, että tavarat saadaan kerralla kuljetettua uuteen kohteeseen).
 3. Pakattavan ja muutettavan tavaran määrä. Tähän voit varata kaikista eniten aikaa. Pakkaamisprojekti on yleensä kaikista pitkäkestoisin muuton osa. Pakkaamisen voi aloittaa jo kuukausia ennen itse muuttopäivää, mutta nopeimmillaan pakkaamisen voi hoitaa viikossa.
 4. Muuttoapurit. Saatko remonttiin, pakkaamiseen ja muuttokuorman kantamiseen apuja? Jos et saa – muuttaminen kestää luonnollisesti kauemmin. Jos kilpailutat muuttosi Muuttomaailman kautta, saat niin paljon apuvoimia kuin haluat. Tarvittaessa muutto kaikkine vaiheineen järjestyy jopa päivissä.
 5. Muut palvelut: Hankitko itse muuttoauton vai ulkoistatko tämän kilpailutuspalvelulle? Sama koskee esimerkiksi muutossa tarvittavien muuttolaatikoiden hankintaa, kärryjä, loppusiivousta jne. Jos joudut kilpailuttamaan kaikki itse, varaa siihen ja vastausten odotteluun joitakin päiviä tai jopa viikko. Jos kilpailutat nämä Muuttomaailman kautta, saat tarjoukset tunneissa sähköpostiisi.

Jos käytettävissäsi ei ole ulkopuolisia resursseja, voisitko saada töistäsi tai opiskelupaikastasi ”muuttovapaata”? Kun saat rauhallista aikaa pakkaamiseen ja käytännön asioiden järjestämiseen, saat vauhdikkaamman lähdön muuttopuuhille kuin jos joutuisit hoitamaan ne töiden ja/tai opiskeluiden ohella.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä