Muutto edessä? Hoida nämä asiat kuntoon ensimmäisenä

Muuttamiseen liittyvien asioiden hoitamisen lista on pitkä! Mitä kiireellisempi muuttosi aikataulu on, sitä nopeammin kannattaa hoitaa ensiksi käytännön asiat ja seuraavaksi kartoittaa, millaista apua voit saada muuttoosi. Lue tästä artikkelistamme, miten muuton alkuvaiheissa kannattaa edetä.

Muutto edessä: Mitä tehdä ihan ensimmäiseksi

Ensimmäinen askel jokaisessa muutossa on muuton valmistelu. Muuton valmisteluun kuuluu esimerkiksi muuttoajankohdan päättäminen ja sopimusten irtisanominen.

Muuttosi kiireellisyys ja aikataulu määrittävät sen, mitä kannattaa tehdä ensimmäiseksi. Jos muuttoon ja sen suunnitteluun on aikaa kuukausia, voit rauhassa suunnitella muuttoasi ja siihen liittyviä tehtäviä omaan tahtiin. Aika on aina muuttajan puolella – kokemuksesta voisimme sanoa, että mitä enemmän aikaa muuton suunnitteluun ja toteutukseen on, sitä mukavampi siitä tulee.

Muuttajan olisi hyvä tietää ennen muuttoa, mitä kaikkea on hoidettava ja muistettava. Tähän löytyy nopea ja kaikille sopiva apu: Ladattava Muuttajan muistilista. Voit ladata sen suoraan koneellesi tai tilata sen omaan sähköpostiin.

Jos muutollasi on KIIRE, lue aikaisempi artikkelimme siitä, kuinka vanha asunto myytiin nopeasti – löydät sieltä lisää vinkkejä muuton nopeuttamiseksi.

Kun muuton valmistelu on hoidettu, voit siirtyä itse muuton käytännön suunnitteluun. 🚛

Muutto edessä: Selvitä kuka avustaa muutossa

Seuraava askel on muuton kilpailutus . ENNEN TÄTÄ olisi hyvä olla selvillä, millaista muuttoapua saat omalta lähipiiriltäsi.

Omalta lähipiiriltä saatava muuttoapu voi olla monenlaista: pakkausapua, tavaroiden kantoa, tavaroiden säilyttämistä tai vaikka lastenhoitoapua muuton ajaksi.

Jos et saa muuttoapua omasta lähipiiristäsi, Muuttomaailma auttaa kaikessa muuttoon liittyvässä: voit kilpailuttaa meillä ”avaimet käteen”-muuton, tai vain yksittäisiä muuton toimia, esimerkiksi muuttokuorman ajamisen tai tavaroiden kantoavun.

Muutto edessä: Aikatauluta muuttohommat

Kolmas askel muuton edistämiseksi on hyvän ja selkeän aikataulun luominen. Olet pohtinut jo hieman muuttosi aikataulua, sekä apukäsiä: nyt voit aikatauluttaa loput tehtävät.

Pakkaaminen on usein yksi pitkäkestoisimmista muuttajan tehtävistä – se jos mikä kannattaa laittaa kalenteriin! Olemme tehneet pakkaajille jo aiemmin artikkeleita – lukaise ainakin nämä kaksi helpottaaksesi pakkaamista:

Vielä lopuksi yksi vinkki, jonka moni muuttaja on todennut hyväksi:

VARAA MUUTTAMISEN JÄRJESTELYJÄ VARTEN VAPAAPÄIVÄ TAI KAKSI JOS MAHDOLLISTA. Muuttokuorman kuljetus, uuden kodin järjestely ja vaikka uuteen asuinalueeseen tutustuminen on kiva tehdä, kun siihen on varattu erikseen aikaa.

Kertaus vielä lopuksi: Kolme steppiä, jotka muuttajan kannattaa ihan ensimmäiseksi tehdä:

  • Muuton valmistelu ja Muuttajan muistilistan läpikäynti
  • Muuton apuvoimien selvitys ja muuton kilpailutus
  • Muuton aikataulutus (riittävän ajan varaaminen mukavamman muuton takaamiseksi).

muuttomaailma.fi – kilpailuta mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä