Muutto uuteen kotiin – mitä jos jäät ikävöimään vanhaa kotia?

Muuttaminen voi olla innostavaa, uudistavaa ja hauskaa, mutta paljon muutakin. Rakkaasta kodista luopuminen voi olla vaikeaa! Joskus olosuhteet sanelevat muuton tarpeen: Ehkä asuinneliöitä on liikaa lasten muutettua pois tai uusi työpaikka löytyi monen sadan kilometrin päästä.

Mitä jos jään ikävöimään vanhaa kotia?

Mahdollisesta ikävöinnistä vanhaan kotiin ei tulisi huolehtia etukäteen. Vaikka et tiedosta sitä nyt, uusi koti ja elinympäristö tuovat sinulle tulevaisuudessa uusia rakkaita muistoja. Muutto tarkoittaa uutta kotia, mutta myös kaikkea muuta uuden ympäristön elämääsi tuomaa: uusia ihmisiä, uusia harrastuksia ja erilaisia kokemuksia.

Koti-ikävä vanhaan kotiin on luonnollista

Ehkä tykkäät erityisen paljon vanhan kotisi pihasta. Tai ehkä ajattelet, ettet halua olla ilman alakerran mahtavaa kahvilaa, josta nappaat joka aamu syötävää työpaikalle?

Yleensä kaikkiin koteihin syntyy jonkinlainen tunneside. Jos koti on ollut pitkäaikainen, voi side olla erityisen vahva. Siksi muuttoon kannattaa valmistautua rauhallisesti ja hyvissä ajoin.

Luitko jo aiemman kirjoituksemme muuttamisesta haastavassa elämäntilanteessa? Saat tekstistä vinkkejä, miten Muuttomaailma auttaa silloin, kun muuttaminen ei ole pelkästään mahtava juttu.

Miten Muuttomaailma voisi auttaa muuttajaa, joka murehtii mahdollisesta tulevasta koti-ikävästä?

  • Jotta sinulla olisi mahdollisimman paljon aikaa vanhan kodin hyvästelyyn, mutta myös uuteen kotiin tutustumiseen, kilpailuta muuttosi ja halutessasi kaikki siihen liittyvät toimet etusivullamme muuttomaailma.fi

Kauttamme saat kilpailutettua muuton lisäksi muita palveluita, jotka voit ulkoistaa.

  • Muuttajan kannattaa antaa muuttofirman auttaa paitsi itse tavaroiden kuljetuksessa, myös niiden sisään kantamisessa ja tarvittaessa järjestelyssä. Kun saat ulkopuolista apua uuden kodin tavaroiden järjestämiseen, oma taakkasi pienenee ja sinulla jää enemmän aikaa sopeutua muutokseen.

Miten lievität ikävää vanhaan kotiin?

Itse muuttopäivä on liian usein ladattu kiireellä ja paineella, mitä jos koittaisit tehdä siitä hieman rennomman? Voisiko muuttopäivän muuttaa kokonaiseksi muuttoviikoksi? Saisitko uuden asunnon avaimet hyvissä ajoin, jotta voisit muuttaa tavaroita pikku hiljaa? Kertarysäyksellä vanhasta kodista uuteen muuttaminen saattaa olla henkisesti ja fyysisesti raskasta. Vaikka muuttamiseen liittyisi ikäviä tunteita, itse muuttamisesta on lupa tehdä hyvä ja mukava kokemus.

Lievitä ikävää vanhaan kotiin kiitollisena hyvistä muistoista. Ikävä on normaalia, mutta pian voit kääntää ajatukset siihen, miten saisit uudesta kodista luotua yhtä rakkaan – etsi vaikka uutta sisustusinspiraatiota tai tutustu lähiympäristön palveluihin.  

Vaikka koti ympärillä muuttuisi, omat tutut tavarat ja huonekalut lievittävät ikävää. Uudesta kodista pitää tehdä itselle ja läheisille mahdollisimman rakas. Juhlista uutta kotiasi ja mieti, mitä kaikkia rakkaita muistoja siellä asuminen tulee tuomaan! Lue tueksi tämä Iltalehden juttu vanhan kodin taakse jättämisestä.

Muuttomaailman ammattilaiset ovat sinua varten myös silloin, kun muuttaminen tuntuu ikävältä

  1. Tiesitkö, että kaikki muuttoapua tarjoavat yhteistyökumppanimme ovat ammattilaisia? He ovat tehneet ja nähneet monenlaisia muuttoja ja muuttajia. Voit kertoa heille toiveesi muuton yksityiskohdista, kun teet tarjouspyynnön.
  2. Lue tyytyäisten asiakkaidemme kokemuksia täältä. Tässä erään tyytyväisen asiakkaamme kommentti: ”Sain tosi hyvin tarjouksia eri firmoilta, olisikohan ollut yhteensä noin kymmenen. Ja kaikki olivat tosi asiallisia ja hyviä tarjouksia. Niistä löytyi kuitenkin helposti yksi, jonka sitten valitsimme. Eli palvelunne toimi todella hyvin ja kyllä voin suositella tätä tuttavapiiriini – olenkin jo kertonut tästä monille. Kerta kaikkiaan todella vaivaton ja toimiva tapa hoitaa tämä asia. Mahtavaa! Kiitos paljon teille!”.
  3. Vaikka muutto ei olisi ajankohtaista vielä moneen kuukauteen, voit silti pyytää tarjouksia valmiiksi muuttofirmoilta. Muuttomaailman tarjouspyyntöihin vastataan nopeasti, (saat tarjoukset vuorokauden sisällä sähköpostiisi) mutta voit silti rauhassa miettiä vaihtoehtoja eri palveluntarjoajien välillä.
Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä