Onko muutto ajankohtainen? Katso 5 suosituinta tapaa hankkia muuttoapu

Muuttoavun hankinta

Kodin tavarat pitäisi saada uuteen osoitteeseen, mutta vähän tarttis apua hankkia?

Tsekataan viisi suosituinta tapaa hoitaa kotimuutot.

Lista ei muuten ole missään tietyssä järjestyksessä. Paitsi että timantit syntyy syvällä. Siis alimmaisena, siellä on timanttia.

Aloitetaan:

1. Kysellään sukulaisia ja ystäviä avuksi

Facebookiin ilmoitusta, että nyt tarttis muuttoapua. Pian kaikki tietävät, että muutat, ovathan muuttohommat ja muuton syiden spekulointi herkkua uteliaille korville.

Varsinaisissa muuttopuuhissa kannattaa välttää tavara- ja henkilövahinkoja, ettei ystävyyssuhteita ala kovin kiristää. Tavaroiden rikkoutuminen ja niihin liittyvät korvauskysymykset ovat joskus harmillisen tulenarkoja asioita.

2. Etsitään muuttofirmoja Googlesta

Tiesitkö, että isot firmat löytää näppärästi Googlesta? Kyllä. Pitää vain ottaa jokaiseen yhteyttä erikseen, ja osata valita sopivin. Siinä menee paljon aikaa, mutta hyvä tulee kun itse tekee, eikö vain.

Googlesta löytää helpoiten muuttofirmat, jotka käyttävät pitkän pennin markkinointiin. Se valitettavasti näkyy myös muuttopalvelun hinnassa. Jeps, noh, ei voi mitään.

3. Etsitään ”mies ja paku” -ilmoituksia lähikaupan ilmoitustaululta

Näillä kavereilla ei onneksi mene massia markkinointitiimin virkistysjuhliin. Muuttopalvelu on varmasti hellempi kukkarolle. Kaiken lisäksi saat jännitystä elämään! Eihän sitä tiedä minkälainen kaveri ja millä kalustolla sieltä ilmaantuu kotisi ovelle. Tuskin se kuitenkaan kovin kohtalokasta voi olla?

Pitäskö kuitenkin varulta kysyä, että onhan liikenneluvat kunnossa ja onnistuuhan maksu kortilla kuittia vastaan?

4. Keltaiset sivut

Muuton kilpailutus on järkevää
Otetaan tiiliskivi kätöseen, ja selataan kohtaan M niin kuin muuttofirmat. Tämä tapa on suosituin old skool hipstereiden keskuudessa. Toimii kuin junan vessa.

5. Kilpailutetaan muutto, ja varmistetaan sopivin muuttofirma parhaaseen hintaan

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä (päinvastoin!): Nykyään muuton voi kilpailuttaa. Kilpailutus on järkevää, koska varmistat saavasi parasta palvelua parhaaseen hintaan.

Kilpailuttamalla tavoitat kaikki muuttoliikkeet kerralla. Ilmoitat muuttosi tiedot yhden kerran yhdellä lomakkeella, ja sitten vertailemaan saamiasi tarjouksia.

Tarjousten yhteydessä ovat myös firmojen saamat arvostelut. Niitä kerää muuttofirmoista riippumaton taho, joten arvostelut ovat aina aitoja asiakaskokemuksia. Ne auttavat valitsemaan sopivimman ja luotettavimman muuttopalvelun.

Kokeile muuton kilpailutusta.

Se on ilmaista eikä sisällä ostopakkoa.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä