Pakettiauton vuokraus muuttoa varten – asiantuntijan vinkit

Pakettiauton vuokraus muuttoon on edullista ja helppoa. Etenkin suuremmilla paikkakunnilla pakettiauton saa hyvin lyhyellä varoitusajalla, jopa keskellä yötä.

Kyllä, nykyajan teknologia auttaa jopa pakettiauton vuokraajaa. Jotkut vuokraamot käyttävät numerokoodeja, joilla auton voi noutaa itsenäisesti. Et ole riippuvainen liikkeen aukioloajoista, ja maksaminen tapahtuu verkkosivuilla.

Kätevää, eikö totta?

Ystävällisesti muistuttaisin, että tarvitset kuskin, joka osaa käsitellä suurta kulkuneuvoa mahdollisesti ahtaissakin paikoissa. Ei olisi ollenkaan kiva, että jotain menee rikki, joko matkan varrella, auton tavaratilassa tai itse vuokra-auto.

Vahingon sattuessa homma muuttuukin äkkiä kalliiksi. Pienenkin pakun omavastuu on tyypillisesti jopa yli 1000 euroa. Sillä rahalla kustantaisi isommankin muuton muuttopalveluna. Muuttopalvelun käyttö on huoletonta ja yhä yleisempää Suomessa.

Pakettiauto ja kuljettaja

Haluaisitko päästä helpommalla, ja samalla välttää vastuun pakettiauton rikkoutumisesta? Silloin voit vuokrata pakettiauton ja kuljettajan (tuttavallisesti ”mies ja paku”).

Kuljettaja ottaa vastuun pakettiautosta, eikä sinun tarvitse ottaa stressiä oudon auton käsittelystä. Lisäksi saat ikään kuin kaupan päälle pakettiauton kotiinkuljetuksen ja poisviennin, sekä polttoaineet.

Mistä saan pakettiauton ja kuskin? Tarjoajia on Suomessa pilvin pimein, ja tarjousten pyytäminen yksitellen voi olla vaivalloista.

Suosittelen jättämään tarjouspyynnön Muuttomaailma.fi:n lomakkeella, jolloin viestisi tavoittaa kaikki firmat kerralla. Saat tarjoukset sähköpostiisi vuorokaudessa, ensimmäiset jopa tunnin sisään. Eikä maksa mitään.

Pakettiauton vuokraus hinta (muutamaksi tunniksi)

Tarvitsetko pakettiauton vain lyhyeksi aikaa? Tällöin vuokrahinnat ovat alkaen n. 20 euroa tunti kun puhutaan muutamien tuntien vuokra-ajasta. Nopea 3 tunnin muutto kustantaisi noin 60 euroa (+ polttoaineet), silloin kun kaikki menee kuin elokuvissa.

Vuokrahintaan sisältyy tyypillisesti kaupunkiajeluun sopiva määrä kilometrejä. Lisäkilometrit veloitetaan erikseen, ja hinta vaihtelee vuokraamoittain sekä ajoneuvoittain.

Muista varata aikaa myös lopputankkaukseen ennen pakun palautusta.

Pakettiauton vuokraus vuorokaudeksi

Muuttohommissa on hyvä olla pelivaraa, joten suosittelen vuokraamaan muuttoauton hieman pidemmäksi aikaa, kuin mitä optimistinen aika-arviosi vaatisi. Lisäksi pitempi vuokra-aika on edullisempi per tunti. Esimerkiksi paku vuorokaudeksi voi lähtä alle 100 eurolla, jolloin hinta on enää muutaman euron tunnilta.

Kun teet pitempää reissua vuokra-autolla, niin huomioi vuokrasopimuksen kilometrirajat. Vuokrahintaan usein sisältyy tietty määrä ajoa, esim. 100 km, ja lisäkilometrit veloitetaan erikseen. Tarkista tapauskohtaisesti.

Ajatko vuokra-auton ulkomaille? Jos käyt autolla Suomen rajojen ulkopuolella, niin siitä pitää ilmoittaa vuokraamolle etukäteen. Esimerkiksi vakuutus ei välttämättä ole voimassa ulkomailla ilman erillistä sopimusta.

Pakettiauton vuokraus vai kuljetusfirma?

Jos olet valmis näkemään vaivaa, sinulla on kantoapua omasta takaa, ja osaat käsitellä suurempaa ajoneuvoa, niin pakettiauton vuokraus on sinulle hyvä vaihtoehto. Kun kaikki menee putkeen, niin omatoiminen muutto on jännittävää hyötyliikuntaa sinulle ja ystävillesi.

Kun taas arvostat helppoa ja luotettavaa muuttamista, niin käytä kuljetus- tai muuttofirmaa. Heiltä saat sopivan kokoisen ajoneuvon, olipa se pakettiauto tai kuorma-auto, sekä osaavan henkilökunnan avuksesi. Edullinen hinta voi yllättää, ja muutto hoituu kerrasta.

Olipa valintasi kumpi tahansa, niin suosittelen ottamaan selvää, mitä muuttofirman käyttäminen tulisi maksamaan. Jätä ilmainen tarjouspyyntö kaikille muuttofirmoille (ei sido sinua mihinkään).

Pakettiauton vuokraajan muistilista

Muista vähintään nämä asiat kun vuokraat pakettiauton.

  • Selvitä sinulle sopivimman kokoinen pakettiauto (autojen koot)
  • Tarkista, montako ajokilometriä vuokrahintaan sisältyy
  • Jos aiot poistua maasta, niin sovi maastaviennistä erikseen
  • Valokuvaa olemassa olevat vauriot ennen auton haltuunottoa
  • Jos tarvitset peräkoukkua, mainitse siitä etukäteen
  • Tankkaa tankki täyteen ennen palautusta
  • Ota autosta muutama valokuva myös palautuksen jälkeen
  • Tutustu myös: Muuttoauton vuokraus -artikkeliin

Valokuvien otto on hyvä tapa välttää ongelmia ja väärinkäsityksiä liittyen pakettiauton mahdollisiin vaurioihin. Kun sinulla on kuvat ennen ja jälkeen auton käytön, saat kättä pitempää auton vahinkojen selvittelyyn. Älä joudu vastuuseen edellisen vuokraajan tekemistä töppäilyistä.

Onnea muuttoon!

Juha Muuttomaailma.fi:stä

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä