Edullinen muuttopalvelu – 11 vinkkiä säästää muuttofirman laskussa

Etsitkö mahdollisimman edullista muuttopalvelua?

Pitäisikö sitä tarjoavan muuttofirman olla myös hyvä?

Se kuuluisa halpa ja hyvä muutto. Itse asiassa hyvä muuttopalvelu voi olla myös edullinen, mutta se vaatii muutaman kikan. Itse asiassa 11 kikkaa.

Miten siis muuttaa halvalla? Jatka lukemista niin asia selviää.

1. Kilpailuta edullisin muuttopalvelu

No tämän jo varmasti tiesit. Päivänselvä juttu: Pyydä tarjoukset ja vertaile. Säästät pitkän pennin.

Muuttopalvelun kilpailutus onnistuu helpoiten meillä Muuttomaailma.fi:ssä. Mutta muista, että halvin hintalappu ei ole koko totuus. Jatka lukemista.

2. Käytä omia kantajia fiksusti

Aika on rahaa myös muutossa. Mitä nopeammin tavarat on kyydissä ja lopulta uudessa asunnossa, sitä edullisempaa se on.

Kanna itse muuttomiesten kaverina tai pyydä tuttavia avuksi. Laatikoiden ja pienten tavaroiden kantaminen on helppoa, mutta sohvat, sängyt, lipastot ynnä muut suuret tavarat kannattaa jättää ammattilaisten siirrettäväksi. Heillä on voimaa, kokemusta ja taitoa siihen hommaan.

3. Älä hutiloi pakkaamista – näin pakkaat oikein

Pakkaa siten, että kantaminen ja muuttoauton lastaaminen on nopeaa, eli sinulle edullista. Kiinnitä pakatessa huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Älä pakkaa muuttolaatikoita liian täyteen
 • Varmista, että ne voi pinota tukevasti
 • Toisin sanoen laatikoista ei saa sojottaa tai pullottaa mitään ulos
 • Käytä tukevia kantamista ja pinoamista kestäviä muuttolaatikoita
 • Muuttofirmat suosittelevat vuokraamaan muoviset muuttolaatikot

Jos sinulla on mahdollisuus vuokrata muoviset muuttolaatikot, niin suosittelen lämpimästi. Käytin niitä edellisessä henkilökohtaisessa muutossa, ja rakastuin niihin oitis. Ne ovat todella kestäviä ja miellyttävä käsitellä. Asuntokin pysyy siistimpänä kun laatikot on näteissä pinoissa.

Käytitpä mitä muuttolaatikoita tahansa, tärkeintä on, että niiden kantaminen ja pinoaminen on helppoa. Se on avain nopeaan ja edulliseen muuttoon.

4. Kikkaile edullinen muutto: Vältä näitä ruuhka-aikoja


Jos muutat uudiskohteeseen (esim. kerros- tai rivitalo), niin pyri ajoittamaan muutto hieman myöhemmäksi avainten luovutuksesta. Kun samaan kohteeseen on useita muuttajia, niin pihalla ja hississä meno käy ahtaaksi. Se pitkittää muuttoa. Paljon.

Vältä ne perinteiset aamukahdeksan ja iltaneljän ruuhkat. Se olisi vihoviimeinen virhe, että muuttoauto seisoo neljän ruuhkassa ja mittari raksuttaa.

Vältä:

 • Aamu- ja iltaruuhka liikenteessä
 • Yhtäaikaiset muuttajat uudiskohteessa

5. Milloin on edullisin aika muuttaa?

Muuttofirmojen kiireisimmät ajat ovat kuukauden vaihteessa, jolloin usein esim. vuokrasopimukset alkavat ja päättyvät. Moni muuttaa juuri kuun vaihteessa, joten vältä niitä aikoja, ja voit saada paremman diilin muuttofirmalta.

Huomioi myös kustannuserot arkipäivien ja viikonloppujen välillä. Usein muuttopalvelu käy hieman kalliimmaksi viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Edullisimmillaan muutto on arkisin, ennen tai jälkeen kuun vaihteen.

 • Vältä kuukauden vaihdetta
 • Vältä viikonloppuja ja pyhäpäiviä

6. Käytä asiantuntemus hyväksesi, etenkin muuttoauton lastauksessa

Jos käytät päteviä ammattilaisia muutossa, niin anna heidän hoitaa muuton suunnittelu, kookkaiden tavaroiden kantaminen, ja kaiken irtaimiston pakkaus sekä sitominen muuttoautoon.

Kun pyrit edulliseen muuttopalveluun, niin sinulla kannattaa ehdottomasti olla kantajia omasta takaa. Lisäkädet nopeuttavat kantamista ja säästät euroja. Pidä kuitenkin huoli, että avuliaat kantajasi noudattavat muuttofirman henkilökunnan ohjeita ja suunnitelmaa.

On tärkeää, että kaikki noudattavat samaa suunnitelmaa, jolloin tavarat lastataan fiksussa järjestyksessä muuttoautoon. Aikaa kuluu vähemmän lastin organisointiin, ja kyytiin mahtuu kerralla mahdollisimman paljon.

7. Halvin muuttoauto ei loppujen lopuksi ole edullisin

Saatat saada pienemmän muuttoauton halvalla, mutta jos kaikki tavarat eivät mahdu siihen kerralla, niin joudutte tekemään useamman ajon. Se vie aikaa, ja aika on rahaa.

Edullisin muuttoauto on juuri sopivan kokoinen – tavarat mahtuvat kyytiin, mutta hukkatilaa ei jää liikaa. Toki aina jonkin verran kannattaa jättää tilaa, jotta voitte varautua yllätyksiin, ja onhan muuttoauton lastaus nopeampaa, kun on tilaa työskennellä.

8. Älä tyri muuttosuojausta, suojaa tavarat ja asunto oikein

Edullinen muuttopalvelu – se alkaa jo ennen muuttopäivää. Suojaa tavarat ja asunto huolella, niin vältyt vahingoilta. On kaikkien edun mukaista, että muuttopäivänä kannetaan tavaraa tehokkaasti, eikä jouduta selvittelemään rikkoutumisia tai vahinkoja.


Lue parhaat suojausohjeet artikkelista Muutto ja suojaus – Näin suojaat asunnon ja tavarat muutossa.

9. Vähemmän raahattavaa, edullisempi muutto

Pääset sitä halvemmalla, mitä vähemmän muutettavia tavaroita on. Muuton alla onkin superhyvä hetki myydä ja antaa pois ylimääräinen tavara. Käy läpi varastot ja kaapin perukat, ei kannata raahata turhaa tavaraa uuteen kotiin.

 • Myy kirpparilla tai netin ilmoittelupalstalla
 • Kierrätä tai heitä pois
 • Lahjoita esim. Punaiselle Ristille (he myös noutavat)
 • Jätä ilmoitus Facebookin roskalavaryhmään

10. Näin nopeutat kantamista ja säästät rahaa

Kodin irtaimiston kantaminen on se työvaihe missä suurimmat säästöt tapahtuu kun asiat tekee fiksusti. Katso siis, että irtotavara on pakattu fiksusti muuttolaatikoihin, ja että ne voi kantaa esteettä.

Irroita esim. seinään kiinnitetyt huonekalut valmiiksi. Tarvittaessa pura suuret huonekalut pienempiin osiin, jos ne eivät muuten mahdu oviaukoista tai ovat erityisen vaikeita kantaa.

 • Pidä kulkuväylät esteettöminä
 • Pidä kissat, koirat ja muut kullannuput pois tieltä
 • Käytä muovisia muuttolaatikoita tai muita tukevia pinottavia laatikoita
 • Laita kaikki kantovalmiiksi jo edellisenä päivänä (irroita, pura, pakkaa)

11. Huomioi nämä yksityiskohdat ja muuttosi on edullisempi

Muutto on iso operaatio. Kaiken muistaminen ja hoksaaminen on vaikeaa, mutta mehän olemme apunasi. Huomioi nämä:

 • Varaa muuttoautolle paikka mahdollisimman läheltä ulko-ovea
 • Muista pakata myös varastossa olevat tavarat
 • Kun vain osa tavaroista muutetaan, merkkaa ne selkeästi
 • Lataa ja tulosta itsellesi Suomen paras muuttajan muistilista, niin vältyt unohduksilta

Bonus-vinkki: Säästä kotivakuutuksessa

Muistathan, että kotivakuutus ei siirry automaattisesti muutossa. Tutustu nyt: Miksi kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa? 3 syytä

Summa summarum

Maalaisjärkeä käyttämällä pääset jo pitkälle: mieti miten muuttopäivän työskentely on mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa. Pidä tämä peukalosäänntö mielessä, ja edulliset muuttopalvelut ovat jo hyppysissäsi.

Kilpailuta edullinen muuttopalvelu, pakkaa ja suojaa fiksusti, hanki omia kantajia, ja muuttopäivänä puhaltakaa yhteen hiileen. Säästämällä aikaa säästät rahaa.

PS. Jos olet kiinnostunut maksamaan muuttokustannukset erissä: Muutto osamaksulla – Opas ja kuvat Muuttorahoituksesta

Mukavaa muuttoa! Toivoo Juha Muuttomaailma.fi-tiimistä

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä