Miten muuttopalvelu toimii 2021? (Käytännön esimerkki)

Haluaisitko käyttää muuttofirmaa apuna muutossasi? Onko muuttopalvelu kuitenkin hieman vieras asia, ja haluaisit ehkä tietää tarkemmin, miten se käytännössä toimii? Asia kiinnostaa useita suomalaisia, enkä ihmettele, koska kukapa ei toivoisi mukavampaa muuttoa.

Käydään koko tapahtumaketju läpi muuttopalvelun tilauksesta aina viimeisiin kädenpuristuksiin saakka. Mitä asiakas tekee, mitä muuttofirma tekee, mitä tapahtuu milloinkin. Aloitetaan.

1. Jätä tarjouspyyntö

Aivan ensimmäiseksi kirjoita tarjouspyyntö. Olennaista on ilmoittaa mistä muutetaan ja mihin, sekä mahdollisimman tarkka arvio tavaran määrästä ja omasta takaa löytyvä muuttoapu. Lisäksi pitää löytää muuttofirmojen yhteystiedot, johon lähettää tarjouspyyntö.

Tässä tehtävässä sinua auttaa Muuttomaailma.fi, joka on suunniteltu ja rakennettu Suomen Oulussa juuri tätä varten. Muuttomaailma.fi:n ohjaavalla lomakkeella täytät oikeanlaisen tarjouspyynnön vaikkapa kännykälläsi. Jos olet käyttänyt esim. verkkopankkia, niin tämä on sinulle lasten leikkiä, koska et tarvitse edes mitään salasanoja. Täytetty tarjouspyyntö tavoittaa kerralla kaikki muuttofirmat, ilmaiseksi.

Oikein hyvä palvelu! Ei olisi tullut mieleenkään kysyä muuttoapuja Lahdesta, jos muutan Jyväskylästä Porvooseen.

Jätä tarjouspyyntö tästä

2. Vertaile tarjouksia Muuttomaailmassa

Valtaosan tarjouksista saat vuorokaudessa, ja nopeimmat jo tunnin sisään tarjouspyynnön jättämisestä. Tarjoukset ovat helppolukuisia, kansankielisiä, ja ovat tunti- sekä urakkahinnoiteltuja. Esimerkiksi tammikuussa 2019 Muuttomaailma.fi:n käyttäjät saivat keskimäärin 6 tarjousta.

Tarjousten vertailu on miellyttävää henkilökohtaisella Minun muutto -verkkosivullasi, johon saamasi tarjoukset kootaan. Minun muutto -sivulla voit lähettää tarkentavia kysymyksiä muuttofirmalle, ja sopia muuttosi yksityiskohdista, jotta saat tarpeitasi vastaavaa palvelua. Yhteydenpito onnistuu viestein ja puhelimitse, kumpi vain on sinulle luontevampaa.

Apunasi ovat tuhannet Muuttomaailma.fi:n käyttäjien kirjoittamat aidot arvostelut. Ne kerätään suoraan asiakkailta, eivätkä muuttofirmat voi niihin vaikuttaa, joten voit luottaa arvosteluiden aitouteen. Olemme hyvin ylpeitä muuttofirmojemme erinomaisesta palvelusta.

3. Valitse muuttofirma

Jos et saa sinua miellyttävää tarjousta, niin sinun ei ole pakko valita niistä yhtäkään. Palvelun käyttö ei sido sinua ostamaan, mutta toivomme ja uskomme, että pidät siitä.

Kun olet löytänyt sinulle sopivimman muuttofirman, niin vahvista valintasi mahdollisimman pian. Tässä ei kannata viivytellä, koska muuttofirmojen kalenterit täyttyvät nopeasti. Etenkin kuukauden vaihteessa olevat päivät ovat suosittuja, mutta mattimyöhäisillekin voi vapautua peruutusaikoja. Voit tehdä vahvistuksen ympäri vuorokauden Minun muutto -sivullasi.

Jos vuokraat muuttolaatikot muuttofirmalta, niin sovi myös niiden toimituksesta tai noudosta tässä vaiheessa. Laatikot on hyvä hankkia jo viikko ennen muuttoa, riippuen muutettavan tavaran määrästä. Huomaa, että tukevat muuttolaatikot vievät tilaa tyhjänäkin, joten niille on järkevä tilata kotiinkuljetus, ellei sinulla ole suurikokoinen auto omasta takaa. Kuljetukset ovat alkaen n. 15 euroa / suunta, mutta vaihtelee sijainnin mukaan.

4. Pakkaa muuttolaatikot

Varsinainen työvaihe, eli pakkaaminen, kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen muuttoa. Pakkaa ensimmäisenä tavarat, joita et nykyisessä kodissasi enää tarvi. Kuten kirjoja, vaatteita, liinavaatteita, astioita, varastotavaroita, ym.

Suunnittele hetki, mitä tavaroita tarvitset ensimmäisten päivien aikana uudessa kodissasi, ja pakkaa ne erikseen merkattuun muuttolaatikkoon. Kiität itseäsi myöhemmin. Lue vinkkimme mitä kannattaa pakata artikkelista Mukavamman muuton paketti.

Muuttolaatikoiden pakkaus onnistuu keneltä tahansa maalaisjärkeä käyttäen. Muistuttaisin kuitenkin, että älä pakkaa muuttolaatikoita liian täyteen. Ne pitää voida pinota, eli laatikosta ei saa jäädä sojottamaan mitään ulos. Tällä tavoin niiden kuljetus esimerkiksi nokkakärryillä on sujuvaa ja turvallista, lisäksi ne saadaan sidottua muuttoautoon tukevina pinoina.

Muutossa on paljon muutakin muistettavaa, joten suosittelen lataamaan muistilistan:

5. Muutto

H-hetken lähestyessä varmista, että muuttoauto pääsee esteettä mahdollisimman lähelle ulko-ovea, ja kantajilla on esteetön kulku. Tässä vaiheessa kaikki on jo toivottavasti pakattu, joten muuttomiehet pääsevät saapuessaan suoraan asiaan. Lähtökohtaisesti muuttomiehet hoitavat kantamisen, muuttoauton pakkaamisen ja kuorman kiinnityksen. Tavaroiden suojaus on asiakkaan tehtävä, ellet ole siitä erikseen sopinut.

On tärkeää, että sinulla on omasta takaa kantajia vähintään sen verran kuin olet muuttofirman kanssa aiemmin sopinut. Kantajien lukumäärä määrää muuton keston, ja alimiehitettynä muutto voi pahimmassa tapauksessa jäädä kesken. Siksi ota viivyttelemättä yhteys muuttofirmaan, jos omien kantajiesi määrä muuttuu, niin voitte sopia mahdollisesta lisämiehityksestä tai aikataulumuutoksista.

Jos haluat kokea todellista arjen luksusta, niin ota kaikki kantajat muuttofirmalta. Älä kanna itse mitään.

Kun kaikki tavarat on kannettu kyytiin, on aika ajaa uuteen osoitteeseen. Voit tarvittaessa matkustaa muuttoauton kyydissä, mutta varmista se ennakkoon muuttofirman kanssa. Ennen autoon hyppyä tarkista, että sinulla on uuden kodin avaimet taskussa.

Muutto ja Muuttomaailma

Perillä tavaroiden purku on sitä nopeampaa ja turvallisempaa, mitä lähemmäs ulko-ovea muuttoauto pääsee, aivan kuten auton lastauksessakin. Jos osallistut itse kantamiseen, niin älä laske tavaroita eteiseen tai kulkuväylille. Kanna tavarat perille asti, ja jätä kantajille tilaa vekslata huonekaluja tarvittaessa.

Maksaminen onnistuu kätevimmin muuton yhteydessä joko kortilla tai käteisellä. Myös lasku on joissain tapauksissa mahdollinen, kunhan luottotiedot voidaan tarkistaa. Selvitä mahdolliset maksutavat hyvissä ajoin ennen muuttopäivää.

Mitä muuttofirma tekee?

Muuttofirma vastaa:

 • Tavaroiden kantamisesta
 • Tavaroiden pakkauksesta ja sitomisesta muuttoautoon
 • Muuttokuorman kuljetuksesta ja kuljetuskalustosta

Erikseen sovittuna muuttofirma voi auttaa sinua mm.

 • Pakkaamisessa ja purkamisessa
 • Asunnon ja tavaroiden suojaamisessa
 • Huonekalujen purkamisessa ja kasaamisessa
 • Valaisimien ja kodinkoneiden asennuksessa
 • Jätteiden kuljetuksessa kaatopaikalle
 • Pianon kuljetus
 • Tyhjennyspalvelu
 • Muuttosiivous
 • Ja monessa muussa asiassa – kysy rohkeasti!

Asiakas vastaa:

 • Tavaroiden pakkauksesta ja suojauksesta kuljetusvalmiiksi ennen muuttofirman saapumista
 • Asunnon lattioiden ja muiden pintojen suojauksesta
 • Muuttoauton esteettömästä kulusta ulko-oven läheisyyteen
 • Kulkukäytävien esteettömyydestä (huom. lemmikit), jotta kantaminen on turvallista ja tehokasta
 • Tavaroiden kantamisesta, sopimuksenne mukaisesti

6. Pura muuttolaatikot ja arvostele muuttofirma

Hyvä! Enää loppulaskettelut jäljellä.

On aika tyhjentää muuttolaatikot, jotta muuttofirma voi noutaa ne pois (jos olet näin sopinut). Muuttolaatikoita vuokrataan yleensä noin pariksi viikoksi, eli viikko pakkausta ja viikko purkamista, mutta vuokra-aika on täysin sinun nopeudesta kiinni.

Mukavampi muuttoKun ehdit sähköpostisi ääreen, niin sinua odottaa siellä mahdollisuus arvostella käyttämäsi muuttofirma. Voit pisteyttää kokemuksesi yhdestä viiteen tähdellä, ja kirjoittaa sanallisen arvostelun Muuttomaailmaan. Tämä on tottakai vapaaehtoista, mutta hauskaa, ja etenkin hyödyllistä tuleville muuttajille. Ole mukana tekemässä Suomeen mukavampia muuttoja.

Onnea uuteen kotiin!

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä