Muutto Pohjanmaalle

Muutto Pohjanmaalle muualta Suomesta tai muuttaminen Pohjanmaan sisällä onnistuu Muuttomaailman avulla nopeasti ja vaivattomasti. Muuttamisesta tulee mukavampaa, kun kilpailutat oman muuttosi helposti kilpailutuslomakkeellamme.

Lomakkeen täyttämisen jälkeen vastaanotat omaan muuttoosi sopivat muuttofirmojen tarjoukset, joista valitset itsellesi parhaan.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla muuttamisesta tulee aina nopeampaa ja vaivattomampaa – oli määränpää mikä hyvänsä. Tarjoukset saatuasi voit itse määritellä minkä yrityksen hinta, palvelut ja muut ominaisuudet sopivat muuttoosi parhaiten.

Miksi kokeilisit Muuttomaailman kilpailutuspalvelua?:

 • Säästät rahaa ja hermoja
 • Löydät varmasti luotettavan avun muuttoon
 • Palvelu on ilmainen ja riskitön
 • 98% käyttäjistämme suosittelee palvelua muillekin.

Muutto Pohjanmaa

Pohjanmaa alueena sijaitsee Länsi-Suomen merenkurkun rannikolla satoja kilometrejä pitkänä alueena, kun otetaan mukaan Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Suurimmat pohjanmaalaiset kaupungit ovat pohjoisemmassa Oulu ja etelämpänä Vaasa, jotka molemmat tunnetaan myös suosittuina opiskelukaupunkeina.

Muutto Pohjanmaalle vaatii samat muistettavat asiat, kuin minne tahansa muuallekin Suomeen muuttaessa. Tärkeimmät asiat ennen muuttoa ovat:

 • Huolehtia kuntoon tärkeimmät käytännön asiat (tässä apunasi on Suomen kattavin, ladattava Muuttajan muistilista).
 • Huolehtia muuton yleisestä suunnittelusta ja aikataulutuksesta sekä
 • valita sopivimmat yhteistyökumppanit ja auttajat muuttoon.

Kun alat pohtia muuton aikataulutusta, esimerkiksi pakkaamista, muuton kilpailutusta tai vaikka vanhan vuokrasopimuksen irtisanomisen ajankohtaa, huomioi ensiksi välimatka. Se kuinka etäällä vanha ja uusi koti ovat toisistaan, vaikuttaa suuresti muuton kaikkeen muuhunkin suunnitteluun.

 • Pitkien välimatkojen muutossa suunnitelmallisuus on kaiken a ja o. : kuinka monta muuttokuormaa / muuttoautoa tarvitaan, jotta tavarat saadaan mahdollisimman pienellä vaivalla perille?
 • Lyhyemmän välimatkan muutossa muuttokuormia voi ajella useamman kerran: Luota muuttamisen ammattilaisiin ja keskustele oman muuttofirmasi kanssa, mikä olisi heidän näkemyksensä tavaroiden järkevästä kuljetuksesta.

Jos muuttomatkasi on pitkä, lukaise aikaisempi juttumme Pitkän matkan muutosta.

Muutto Pohjanmaalle – kuinka pitkiä välimatkat ovat?

Pohjanmaan sisäiset välimatkat voivat tuntua pääkaupunkiseutulaiselle pitkältä: Etäisyys jo mainitusta Vaasasta Ouluun on reilut 300 kilometriä. Vaikka välimatkat saattavat olla pidempiä eteläiseen Suomeen verrattuna, kaikki palvelut toimivat hyvin ja ovat saavutettavissa esimerkiksi hyvin toimivan joukkoliikenteen ansiosta.

Muuttamassa etelämmästä Pohjanmaalle? Tässä muutama esimerkki välimatkoista Pohjanmaan suurimpiin kaupunkeihin:

Muutto Helsingistä Ouluun: 600 kilometriä.

Muutto Turusta Vaasaan: 330 kilometriä

Muutto Tampereelta Vaasasan: 240 kilometriä.

Kilpailuta Pohjanmaan muuttosi Muuttomaailman etusivulla. Saat eri muuttofirmojen tarjoukset omaan sähköpostiin keskimäärin tunnin sisällä.

 • Pohjanmaalla koet kaunista luontoa ja kaupungin vilinää
 • Tunnettuja turistikohteita ovat isojen kaupunkien lisäksi esimerkisi Kalajoen hiekkasärkkien alue sekä huvipuisto PowerPark Alahärmässä
 • Suurimmat kaupungit ovat Oulu, Vaasa ja Seinäjoki

Kokeile muuton kilpailutuspalvelua Pohjanmaalle

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu toimii sekä Pohjanmaan, että koko muun Suomen muuttajien apuna. Kilpailuttaminen on ilmaista kaikille ja sen voi tehdä vaivattomasti omalta kotisohvalta. Kun olet kilpailuttanut muuttosi, saat nähtäväksesi muuttofirmojen aikaisempia arvosteluita, jotka auttavat sinua tekemään lopullisen valintasi.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä