Muuttokuorman purkamisen TOP-5 tärkeintä vinkkiä

Miten muuttokuormaa puretaan oikeaoppisesti? Kaikki alkaa siitä, että osaat pakata muuttokuorman oikein. Jotta pääset kotiutumaan uuteen kotiisi mahdollisimman nopeasti, tarjoamme ilmaisen kilpailutuspalvelun myös tavaroiden purkamiselle. Lue alta Muuttomaailman blogiteksti, joka ohjeistaa muuttoauton ja muun muuttokuorman purkamisessa.

1. Muuttokuorman purku on helpointa silloin, kun pakkaus ja muuttoauton lastaus on tehty oikein

Muuttokuorma puretaan joskus pitkänkin muuttopäivän päätteeksi ja siksi tavaroiden olisi hyvä olla pakattu järkevästi.

Pakkaaminen koetaan usein muuton kaikista haastavimpana ja eniten aikaa vievänä tehtävänä. Tämä onkin totuus useimmassa muutossa: Siksi siihen kannattaa panostaa. Kun teet pakkaamisesta suunnitelmallista (eli aikataulutat sen ja teet pakkauksen yhteydessä tavarainventaarion), purkamisesta tulee myös helpompaa.

Haluathan päästä kotiutumaan uuteen asuntoon mahdollisimman pian? Huolehdi, että muuttokuorman purku sujuu nopeasti ✅

2. Mikä auttaa tavaroiden pakkaamisessa ja muuttokuorman purkamisessa? Suunnittelu ja ylimääräisen tavaran kiertoon laitto

Tavaroiden pakkaamisessa pitää olla suunnitelma. Suunnitelman teko kannattaa aloittaa pohtimalla, miten kauan aikaa pakkaaminen sinulta vie (mitä harvemmin muutat, luultavasti sitä kauemmin pakkaaminen sinulta vie).

Jos nykyisessä kodissa on asuttu vuosia tai vuosikymmeniä, tavaraakin on kertynyt enemmän ja sitä saattaa olla jopa liikaa. Kun käyt pakkaamisen yhteydessä kaikki tavarat läpi, voit myydä tai antaa lahjoituksena kaiken tarpeettoman.

Pohdi pakkauksen suunnitelmassasi myös sitä, kuka auttaa sinua pakkaamisessa, muuttokuorman liikuttamisessa ja sen purussa. Varaa tähän kaikkeen aikaa ennemmin liikaa kuin liian vähän!

Vinkki: Kysy työnantajaltasi tai opiskelupaikastasi, voisitko saada päivän tai kaksi muuttovapaata. Näin saat mahdollisesti hyödynnettyä täysiä päiviä pakkaamiseen ja muuttoon.

Kokeile Muuttomaailman ilmaista kilpailutuspalvelua! Voit kilpailuttaa kaiken muutossa tarvittavan avun: pakkauksen, tarvittavat pakkausmateriaalit, kuljetuksen, tavaroiden purkamisen ja loppusiivouksen.

Muuttomaailma.fi:ssä on jo tuhansia muuttofirmojen arvosteluja, joiden avulla löydät sinulle parhaan muuttopalvelun. Jätä tarjouspyyntö, saat tarjouksia, joiden yhteydessä näet muuttofirmojen arvostelukeskiarvot, suosittelut ja sanalliset arvioinnit.

3. Pakkaa muuttoauto tässä järjestyksessä, jos haluat selvitä purkamisesta nopeasti

Mitkä ovat välttämättömimpiä tavaroita heti, kun pääset uuteen asuntoon? Tarvitset luultavasti sängyn, keittiötarvikkeet, hygieniatarvikkeita ja vaatteita, jotta pääset purkamaan loput tavarat. Jätä nämä ”selvitytymispakkauksen” tavarat selkeästi erilliseen paikkaan muuttokuormassa, jotta voit viedä ne oikeaan paikkaan uudessa kodissa.

Voit jatkaa muuttokuorman purkamista seuraavina päivinä rauhassa, kun tärkeimmät tavarat on ensin saatu kokoon ja paikoilleen.

Vinkki: Muuttomaailman muuttofirmojen henkilökunnalla on paras näkemys muuttoauton oikeaoppisesta täytöstä. Kysy lisää kilpailutuksesta valitsemaltasi muuttofirmalta!

4. Hanki apuvoimia pakkaukseen ja muuttokuorman purkamiseen

Jos saat apua muutossasi, sitä kannattaa hankkia ainakin pakkaamiseen, tavaroiden kantamiseen, niiden kuljettamiseen ja vielä muuttokuorman purkamiseen. Muuttokuorman purkamisen lisäksi olisi hyvä, jos saat jonkun kokoamaan kanssasi isompia ja tärkeimpiä huonekaluja: sänkyä, sohvia tai ruokapöytää.

Muuttomaailman kautta kilpailutat kaikki omanlaisen muuttosi osa-alueet. Kun kilpailutat muuttosi, saat sähköpostiisi omaan muuttoosi sopivat tarjoukset eri muuttofirmoilta. Pääset lukemaan muuttofirmoista aiemmin tehtyjä arvosteluja, jonka jälkeen voit valita itsellesi sopivimman muuton avun.

5. Lue nämä aikaisemmat juttumme, jotta muuttaminen ja muuttokuorman purkaminen on helpompaa

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä