Muuttopäivän vinkit

Mitä muuttopäivänä tapahtuu ja miten siihen voi valmistautua? Nappaa alla olevasta tekstistä parhaat vinkit onnistuneeseen muuttopäivään!

Kauan odotettu muuttopäivä koittaa! Viimeisetkin huonekalut on pakattu, apukädet varattu ja muuttoauto etuovella.

Jos näin ei ole, ei hätää: saat Muuttomaailman kautta kilpailutettua taatusti Suomen nopeimmat muutot. Kilpailuta itsellesi onnistunut muuttopäivä helposti etusivullamme.

Muuttopäivän vinkki numero 1: Valmistaudu muuttoon

Vaikka kerrommekin tässä jutussa muuttopäivän vinkeistä, ensimmäinen ohje on se, että olet valmistautunut muuttopäivään etukäteen.

Mitä muuttoon valmistautuminen pitää sisällään?

  • Pakkaus. Se on hoidettu Muuttomaailman pakkausvinkkien avulla kuntoon (lue esimerkiksi vinkkejä pakkaamiseen ja muuttajan pakkausaikataulu). Pakkaamisen aloitit tietysti heti, kun tieto muutosta vahvistui.
  • Olet hoitanut tarvittavat apuvoimat muuttoon: Muuttotavaroiden kantajat, muuttoauton ja sen ajajan. Olet myös suunnitellut, milloin suoritat loppusiivouksen. Täältä voit lukea lisää loppusiivouksesta.
  • Olet ottanut selvää irtisanottavista ja uusittavista sopimuksista.

 + Olethan nukkunut hyvin! Virkeänä muuttaminen on huomattavasti onnistuneempaa ja tehokkaampaa kuin väsyneenä. Muuttomaailman Muuttajan muistilista auttaa muuttosi jokaisessa vaiheessa.

Muuttopäivän vinkki numero 2: Toimi suunnitelmallisesti ja muista tauot

Muuttopäivän tavoite on saada kaikki tavarat muutettua uuteen kotiin. Jos tavaraa on todella paljon ja uusi sekä vanha koti ovat lähellä toisiaan, voi tavaran liikuttamiseen varata useammankin päivän. Tärkeintä olisi, että olet tehnyt hyvän suunnitelman muutettavan tavaramäärän siirtämiseen ja sen jälkeen noudatat sitä.

Hyvään suunnitelmaan kuuluu vinkin 1 kohtien varmistus & aikataulun teko. Onnistuneen muuton aikataulussa pohdit ainakin seuraavat:

  • Mihin aikaan muuttopäivä aloitetaan?
  • Mitä tavaroita muuttoautoon pakataan missäkin järjestyksessä ja kuka ne kantaa?
  • Saadaanko kaikki tavarat varmasti yhdellä kertaa liikutettua uuteen kotiin?
  • Muuttoauton reitti, onko matkasuunnitelma mahdollisine pysähdyksineen tehty? Ruokatauot ja muut levähdyshetket kuuluvat onnistuneeseen muuttopäivään.
  • Saatteko kannettua tavarat uuteen kotiin ja palautettua muuttoauton varmasti yhden päivän aikana? Jos vuokraat muuttoauton, huomioi tarvittava vuorka-aika mielummin hieman yläkanttiin.

+ Muistathan, että yleisimmin kilpailutetut muuttopäivät ovat kuun lopussa ja viikonloppuisin. Voisitko itse muuttaa toisena ajankohtana, jolloin saatat saada enemmän tarjouksia ja edullisemman muuton hinnan?

Muuttopäivän vinkki numero 3: Varaa päivään tarpeeksi aikaa

Onnistuneeseen muuttopäivään eniten vaikuttava vinkki on: Varaa tarpeeksi aikaa muuttopäivään.

Kiireinen muuttopäivä saattaa tarkoittaa huolimattomuusvirheitä pakkaamisessa, päivän yleisessä tunnelmassa tai loppusiivouksen järjestämisessä. Kun muuttopäivä on tauotettu ja eri vaiheisiin on varattu tarpeeksi aikaa, muuton onnistuminen on varmempaa.

+ Aikataulua suunnitellessasi, muistathan varata aikaa myös tavaroiden purkamiseen uudessa kodissa? Moni muuttaja huolehtii pakkaamisen aikataulutuksesta, mutta unohtaa tavaroiden purkamiseen kuluvan ajan. Jos muutat yksin, tavaroiden purkamiseen olisi hyvä saada apua – näin homma hoituu nopeammin.

Muuttopäivän vinkit ovat osa Muuttomaailman palveluita. Tarjoamme Muutto-oppaat ja vinkit– osiossamme hyödyllisiä vinkkejä kaikenlaisille muuttajille – lue ja toteuta mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä