Muuttopalvelun hinta

Paljonko muutto maksaa? Riippuu muuton työmäärästä ja kestosta, jotka puolestaan riippuvat välimatkasta, kantomatkasta, tavaroiden pakkaustavasta ja monista muista seikoista. Sen vuoksi on aina tärkeä kysyä tarjous kun on oma muutto kyseessä. Helpoiten se tapahtuu kilpailuttamalla muuttopalvelut ja niiden hinnat.

Selvitä paljonko muutto maksaa pyytämällä tarjouksia


Muuton hinta riippuu muuttopalvelun tarpeesta

Moni muuttopalvelua käyttävistä suomalaisista haluaa itse pakata muuttotavaransa. Muuttofirman tehtäväksi jää tällöin tavaroiden kantaminen ja kuljetus. Kun muuttaja pakkaa itse tavaransa, muuttopalvelun työmäärä vähenee ja muuton hinta halpenee. Itse pakatessa kannattaa kuitenkin varmistaa, että varsinkin särkyvien ja hankalasti käsiteltävien tavaroiden kohdalla pakkaus tehdään asianmukaisesti.

Muuttomaailmasta löytyy myös muuttolaskuri, jolla saa nopeasti hintahaarukan omasta muutosta. Harva muutto on kuitenkaan niin tavanomainen että siihen voisi antaa suoraan tarkan tarjouksen. Sen vuoksi on aina viisasta kysyä muuton hintaa suoraan muuttofirmoilta kilpailuttamalla.


HS vertaili muuttofirmoja: Kalleimman ja halvimman hintaero jopa 400 euroa

Helsingin SanomatHS pyysi seitsemältä muuttoyritykseltä tarjouksen muuttopalvelusta. Muutossa siirretään tavarat 57 neliön vantaalaisesta kerrostaloasunnosta espoolaiseen 84 neliön kerrostalokotiin. Tuntiveloituksen perusteella kalleimman muuton hinta olisi 960 euroa ja halvimman hinta 540 euroa. Hinnat erosivat siis mittavat 420 euroa. Suurin osa muuton hinnasta syntyy siihen käytetystä ajasta. Siksi mukaan ei ole laskettu muuttolaatikoiden vuokraa ja niiden kuljetusta.

Muuttopalvelun kilpailutuksella huomattavat säästöt

YleYLE Uutiset kilpailutti internetissä kaksion muuton Helsingin sisällä. Auto ja pari muuttomiestä tarjottiin kalleimmillaan vähintään 750 euron hintaan – todennäköiset kustannukset olivat kuitenkin jopa 1 000 euroa. Halvimmillaan selviäisi 280 eurolla, eli reilusti alle puolella tästä. Tosin muuttolaatikot olisi pitänyt kustantaa itse. Tämä nostaa muuton hintaa muutamalla kympillä.


Vuokraa muuttolaatikot helpottamaan muuttoa

Muutossa voi toki käyttää perinteisiä pahvilaatikoita, mutta niiden kantolujuus kannattaa varmistaa. Muuttoa varten voi lisähinnasta vuokrata muuttolaatikot, jotka muuttofirma tuo sovittaessa ennen muuttoa ja hakee pois muuton jälkeen, kun tavarat on purettu. Muuttolaatikoiden hintaa kannattaa tiedustella tehdessä tarjouspyyntöä muutosta. Hinnat ovat yleensä joitain kymmeniä senttejä per muuttolaatikko, per päivä. Hintaan usein lisätään vielä erillinen maksu muuttolaatikoiden kuljetuksesta.

Kilpailuta muuttopalvelun hinnat. Onnistuu parissa minuutissa!