Muuttosiivous

Muuttosiivouksen lopputuloksen täytyy olla niin hyvä, että uusi asukas pääsee heti muuttamaan sisään ja kotiutumaan. Jos asuntoa ei ole siivottu kunnolla, saattaa se näkyä palautettavassa vuokravakuudessa.

Kun olet myymässä asuntoa, muuttosiivous on sovittavissa uuden asukkaan kanssa. Monissa tapauksissa ihmisillä on oletus siitä, että uusi ostettu asunto on siivottu silloin, kun se luovutetaan asunnon ostajalle. Tästä ei ole kuitenkaan tehty varsinaista lainsäädäntöä.

Jos asunnon ostaja tietää, että asunnossa esimerkiksi löytyy entisen vuokralaisen jäljiltä roskaa ja turhaa romua, ostaja on tämän nähnyt ja ostaja ymmärtää, että ostaa asunnon nähdyssä kunnossa, ei myyjällä enää siivousvelvotteita tässä tapauksessa ole. Normaalisti asunnon kuuluu kuitenkin olla siistissä kunnossa seuraavaa ostajaa varten. Jos asunto on epäsiisti ja huonossa kunnossa, voi ostaja käyttää siivouspalvelua ja vaatia maksettavaa summaa asunnon myyjältä. Tällaisissa tapauksissa voi syntyä helposti riitaa, eli vaihtoehtoa kannattaa harkita tarkkaan.

Katso asuntokauppalain yleinen virhesäännös, että vältyt pettymyksiltä.

Jätä ilmainen tarjouspyyntö muuttopalvelusta

Seuraavat asiat ovat tärkeitä loppusiivousta tehdessä:

 • Imuroi lattiapinnat ja moppaa.
 • Putsaa ikkunat sisältä ja ulkoa.
 • Kaappien ovet, hyllyt, huoneiden ovet ja karmit pestään huolellisesti.
 • Seinässä olevat tahrat kannattaa katsoa tarkkaan.
 • Pesuhuoneessa tarkkuutta ja hellää siivouskosketusta vaativat asiat ovat ainakin lattiat, seinät, suihku, lavuaari, lattiakaivo ja wc-pönttö.
 • Sauna ja lauteet.
 • Pese ja sulata jääkaappi ja pakastin.
 • Varmista että liesi, uunipellit, uuni ja liesisyvennys ovat puhdistettuja.
 • Liesituulettimen ja rasvasuodattimen tulee olla puhtaana. Irroita suodatin ja pese se käsin, tai astianpesukoneessa.

Käytätkö mieluummin ammattilaisia muuttosiivouksessa?

Muuttosiivouksen voi tehdä myös siivousalan yritys, tai muuttofirma. Syitä ammattilaisten käyttämiseen loppusiivouksessa voi olla monia. Esimerkiksi jos muutto on kiireinen, muutat ulkomaille, tai jos asunnosta on jouduttu lähtemään terveyssyistä. Myös mukavuudenhaluisuus käy hyvästä syystä olla siivoamatta itse.

Voit esimerkiksi jättää tarjouspyynnön Muuttomaailman sivuilla ja pyytää samalla muuttofirmalta loppusiivousta lisäpalveluna. Siivoaminen ei ole osana tilattavaa muuttoa ilman erillistä sopimista muuttofirman kanssa. Jos muutat vuokra-asunnosta, on siivousta suorittavan yrityksen hyvä saada vuokranantajan laatima lista siivottavista asioista, että työ ja tarjous osataan tehdä mahdollisimman tarkasti. Sovi loppusiivous muuttofirman kanssa samassa yhteydessä kun sovit muuton.

Kauanko muuttosiivous kestää?

Aikaa muuttosiivoukseen kannattaa varata hyvin. Loppusiivouksessa luonnollisesti menee aikaa kauemmin mitä isompi asunto on.

 • Uuni 30 min
 • Jääkaappi 30 min
 • Sisäseinät 30 min
 • Kylpyhuone 1 h
 • Huone 1 h
 • Ikkunat 1 h
 • Sauna 1 h

Uunin, jääkaapin ja sisäseinien putsaamiseen kannattaa varata aikaa 30 minuuttia, kylpyhuoneeseen tunti ja tunti per huone. Myös saunaan ja ikkunoihin kannattaa varata tunti aikaa, että työ saadaan tehtyä huolellisesti alusta loppuun. Esimerkiksi saunallisen kaksion huolelliseen muuttosiivoukseen on hyvä varata aikaa 7 tuntia.

Mitä muuttosiivous kustantaa?

Muuttosiivouksen kustannukset ovat suoraan verrannollisia muuttosiivoukseen käytettyyn aikaan. Siivousfirma ilmoittaa tuntiveloituksen ja loppulasku on toteutuneen työajan mukainen, tai miten olette erikseen sopineet.

Tuntiveloitus vaihtelee siivousyrityksittäin, mutta yleensä hinta on noin 30 € / tunti.

Muuttosiivous kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Asiasta lisää Verohallinnon sivustolla.

Milloin muuttosiivouksen voi aloittaa?

Muuttosiivous kannattaa aloittaa, kun muuttotavarat on kannettu asunnosta pois ja jäljellä on enää avainten luovutus, sekä itse siivoaminen. Asuntoon on helpompi tehdä muuttosiivous, kun tavaroita ei ole tiellä ja sisällä ei kävele muuttajia kengät jalassa. Muutto sujuu myös rivakammin, jos muuttomiesten ei tarvitse varoa paikkojen likaamista. Mieti etukäteen mitä paikkoja alat siivoamaan ensin. Esimerkiksi eteisestä muuttosiivousta ei kannata aloittaa.

Rapatessa roiskuu ja jätettä saattaa tulla siivouksen yhteydessä paljon. Muista, että taloyhtiön roskakatoksessa olevat jätesäiliöt ovat talousjätteitä varten. Älä vie muuttojätettä roskakatokseen, vaan huolehdi isot muuttojätteet kaatopaikalle tai kierrätykseen (keittiön pöydät, sohvat jne.)

Tutustu arvosteluihin ja luota muuttoosi

Muuttomaailma.fi:ssä on jo tuhansia muuttofirmojen arvosteluja, joiden avulla löydät sinulle parhaan muuttopalvelun. Jätä tarjouspyyntö, saat tarjouksia, joiden yhteydessä näet muuttofirmojen keskiarvot, suosittelut ja sanalliset arvioinnit.

Muutto Hämeenlinnassa, muuttomiehet ovella sovittuun aikaan. Ihan loistava hinta-laatusuhde. Tavarat liikkuivat ripeästi ja ehjinä joten helppo ja nopea muutto. Suosittelen ehdottomasti!

Muutto Hämeenlinna - Hämeenlinna

Muutto sujui joustavasti ja suunnitelman mukaan. Suosittelen lämpimästi muillekkin. Jatkossa käytän tätä firmaa:)

Muutto Lapua - Oulu

Ripeää ja ammattitaitoista toimintaa ja ystävällinen henkilökunta

Muutto Lahti - Orivesi

Tee muutosta ja muuttosiivouksesta helpompaa!