Näin me muutimme – Tampere kiilasi Helsingin ohi suosituimpana muuttokohteena.

Muuttotrendit

Suomalaiset ja Suomeen muuttavat käyttävät Muuttomaailman apua muutoissaan ahkerasti: Palvelussamme on kilpailutettu muuttoja jo yli 100 000 kertaa. Kaikki muutot ovat erilaisia ja kilpailutusten myötä meille muodostuu niistä hyvä kokonaiskuva – olemme yhdessä verkostomme muuttofirmojen kanssa muuttojen ammattilaisia ja asiantuntijoita. Tässä jutussa kerromme oman kokemuksemme ja tilastojen avulla, miten suomalaiset ovat muuttaneet viimeisten vuosien aikana.  

Lue jutun lopusta parhaat vinkit muuttamiseen vuonna 2023.

Suomalaiset muuttavat noin miljoona kertaa vuodessa

Suomessa muutetaan vuosittain noin miljoona kertaa. Huima luku pitää sisällään monenlaisia muuttoja ja muuttajia erilaisine elämäntilanteineen. Opiskelut tai työtilanteen muutos, toive uudesta asuinpaikasta, kakkosasunto tai muutto ulkomaille: Muuttoja on yhtä monenlaisia kuin muuttajiakin.

Alla faktoja suomalaisten muutoista viime vuosilta:

  • Lyhyet muuttomatkat ovat selvästi suosituimpia: useimmiten suomalainen muuttaa 0–5 kilometrin päähän nykyisestä asunnostaan.
  • Nuoret muuttavat eniten: alle 29-vuotiaat ovat selvästi kaikista ahkerimpia muuttajia.
  • Yksin muuttavat muuttivat eniten.
Miljoona erilaista muuttoa vuosittain – Muuttomaailma auttaa kaikenlaisissa muutoissa

Suomalaiset muuttivat vuonna 2020 osittain koronapandemian myötä ennätyksellisen paljon maalle ja maaseutumaisiin kuntiin:

– Ilmiö on poikkeuksellinen. Kaupungeista on muuttanut maalle huhti–kesäkuussa moninkertaisesti enemmän ihmisiä kuin viime vuonna samaan aikaan. Muuttoliiketutkija Timo Aro Ylen artikkelissa.

Suosituimpia kaupunkeja Taloustutkimuksen mukaan viimeisten vuosien aikana ovat olleet:

1. Tampere

2. Helsinki

3. Turku

4. Espoo

5. Jyväskylä

Taloustutkimus Oy:n tutkimuksessa oli tänä vuonna mukana kaikki Suomen kunnat. Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä osana Suomi Tänään 2020 -tutkimusta. Kyselyyn vastasi 3603 iältään 15-79 -vuotiasta suomalaista helmikuussa 2022.

Jokaiseen muuttoon sopiva apu: Muuttomaailman kilpailutuspalvelu löytyy täältä. Pyydettäessä tarjouksia Muuttomaailman kautta muuttofirmoilta, saat samalla myös muuttofirmojen arvostelut nähtäväksi. Näiden perusteella sopivan muuttofirman valitseminen on helppoa ja muuttaminen mukavampaa. Palvelun käyttö on täysin ilmaista ja riskitöntä.

Lue aikaisempi blogikirjoituksemme: Minne Suomessa muutetaan?

Suomeen muutettiin ulkomailta ennätyksellisen paljon vuonna 2021

Vuonna 2021 suomeen muutti 36 364 henkilöä. Suomen suurin muuttovoitto yli 30 vuoteen (22 905 henkilöä vuonna 2021) johtui enimmäkseen ulkomaalaistaustaisten maahanmuutosta.

Suomalaistaustaisten Suomeen muutto oli tappiollinen melkein koko 2010-luvun, mutta vuonna 2020 se kääntyi voitolliseksi. Eniten nettomaahanmuuttoa on tullut muista Euroopan maista.

Muutto vuonna 2023: Muuttaja, ota vinkit talteen

Jos suunnittelet muuttoa vuodelle 2023, nappaa alta parhaat vinkit, joilla teet muutostasi mahdollisimman mukavan.

LÄHTEET

https://www.posti.fi/fi/yrityksille/vinkit-ja-caset/dataa-ja-markkinointia/miten-suomalaiset-muuttavat

https://www.businessjyvaskyla.fi/uutiset/jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-vetovoima-edelleen-vahvaa-tuoreen-tutkimuksen-mukaan-mielikuva-jyv%C3%A4skyl%C3%A4st%C3%A4-on-nelj%C3%A4nneksi-paras-suomessa

https://www.stat.fi/tup/maahanmuutto/muuttoliike.html

https://www.tilastokeskus.fi/til/muutl/2020/muutl_2020_2021-05-12_tie_001_fi.html

Muuttomaailma – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä