Säästä aikaa muutossa: TOP 3-vinkit ajan säästämiseksi

Muutossa aikataulut venyvät ja vaihtuvat joskus muuttajista riippumattomista syistä. Tiettyihin asioihin muuton aikataulutuksessa pystyt kuitenkin vaikuttamaan helposti: lue tästä jutusta kolme tärkeintä vinkkiä, joilla säästät aikaa muutossa.

Huom: Jokainen muutto on omanlaisensa, kuten kirjoitimme aikaisemmassa kirjoituksessa. Jotkut muutot ovat ohi päivissä, joihinkin kuluu viikkoja tai kuukausia aikaa. Tässä kirjoituksessa kerromme vinkit tilanteeseen, joissa haluat säästää aikaa.

Muutto nopeasti – vinkki 1:

Jos muutollasi on syystä tai toisesta kiire, voit oikaista tietyt kohdat* ja keskittyä vain olennaisimpiin asioihin, kuten esimerkiksi apuvoimien hankkimiseen. Tämä on nopean muuton vinkki numero 1:

HANKI APUVOIMIA.

Nopeimman apuvoiman löydät jättämällä tarjouspyynnön. Muuttomaailmasta saat jopa tunneissa sähköpostiisi useita eri muuttofirmojen tarjouksia, vain sinun muuttoosi sopivin yksityiskohdin. Kilpailuttaessasi muuttoa, sinun kannattaa mainita aikataulutoiveestasi, jolloin voimme tarjota vain nopeaan muuttoosi sopivia yhteistyökumppaneita.

*Missä muuttoon liittyvässä sitten voisit oikaista?

  • Uuteen asuinalueeseen tutustuminen (tämän voi nykyään hoitaa myös virtuaalisesti).
  • Pakkaamisen venyttäminen viikkojen mittaiseksi projektiksi (pakkaamisen voi hoitaa nopeastikin, kunhan siihen varaa itselleen tehokasta aikaa ja apukäsiä).

Lue aikaisempi artikkeli siitä, kun vanha asunto myytiinkin nopeasti – löydät sieltä lisää vinkkejä muuton nopeuttamiseksi.

Muutto nopeasti: Vinkki 2

KESKITY HOITAMAAN TÄRKEIMMÄT KÄYTÄNNÖN ASIAT KUNTOON.

Kaikista tärkeimpiä käytännön asioita nopeassa muutossa ovat toiminnan aloittaminen HETI: jotta muutto saadaan onnistumaan nopeasti, sinulla pitää olla aikaa kilpailuttaa muuttosi samantien ja sen jälkeen hoitaa tarvittavat muuttajan sopimukset ja ilmoitukset kuntoon. Irtisanomiset ja uusien sopimusten solmimiset tulee hoitaa ensi tilassa, jotta siirtymä uuteen kotiin on turvallinen ja mahdollisimman mukava.

Muuttamisessa riittää muistettavaa! Jokaisen muuttajan apuna on Muuttomaailman Muuttajan muistilista. Lista auttaa muistamaan tärkeimmät hoidettavat asiat muuton jokaisessa vaiheessa.

Muutto nopeasti: Vinkki 3

Pyri järjestämään päivä tai kaksi, jotta saat muuton järjestymään nopeasti ja arjen rullaamaan uudessa kodissa hyvin.

VARAA MUUTTAMISEN JÄRJESTELYJÄ VARTEN VAPAAPÄIVÄ TAI KAKSI JOS MAHDOLLISTA.

Usean päivän käyttäminen lähes yksinomaan muuttoon liittyviin asioihin voi tuntua kiireisessä perhe-, työ-, tai opiskeluarjessa mahdottomalta ajatukselta. Se kuitenkin kannattaa: Kun saat varattua kokonaisia päiviä asioiden hoitamiseen, ne tulevat tehokkaammin hoidetuksi kuin silloin, jos teet vähän siellä sun täällä. Hoidettavat ja tehtävät asiat jäävät helposti roikkumaan, jos niihin ei ehdi paneutua kunnolla.

Ajan säästäminen muutossa on mahdollista näillä yksinkertaisilla ohjeilla. Muutto hoituu nopeasti ja tehokkaasti, kun:

  • Käytät ulkopuolista apua.
  • Hoidat tärkeimmät käytännön asiat heti (ja oikaiset asioissa, jotka eivät ole sinulle tärkeitä).
  • Varaat järjestelyjä varten kokonaiset päivät vapaaksi.
Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä