Muutto edessä? 13 syytä olla muuttamatta itse

On jälleen se aika, kun pitäisi roudata kamat uuteen osoitteeseen. Herättääkö se sinussakin iloa, mutta myös kauhua? Muuttaminen on pensselistä, mutta se vain on hoidettava pois alta. Vaikka hampaat irvessä.

Vai voiko muuttaminen olla mukavaa?

Itse asiassa kyllä voi.

Kerron miten:

Muuttaminen voi olla miellyttävä kokemus kun noudatat yhtä ohjetta: Käytä ammattilaisia. Ota muuttofirma muuttoavuksi, niin muuttamisesta tulee kertaheitolla nopeampaa, tehokkaampaa ja mukavampaa.

Etkö usko?

Suomalaiset ovat järkevää porukkaa, joten kaikki faktat nyt pöytään. Luettelen seuraavassa 13 syytä, miksi itse muuttaminen on tyhmää ja tulee kalliiksi.

1. Venäytät selkäsi, AUTS!

Kuinka moni suomalainen on loukannut selkänsä nostaessaan raskaita tavaroita? Kuinka kauan selän paranemisessa kestää? Voin paljastaa, että tolkuttoman moni ja tuhottoman kauan. Ei ole järkevää hommaa, kun kerta ammattilaisenkin voi tilata.

2. Menetät ystäväsi

Jokainen muuttosi on uusi naula ystävyyssuhteiden arkkuun. Ystäväsi eivät ehkä kohteliaisuussyistä näytä sitä, mutta voi veljet kuinka turhauttavaa sinun kattiloiden ja alushousujen roudaus onkaan. Ja odotappas kun sattuu vahinko, ja vahinkojahan sattuu. Ystävä rikkoo suvussasi vuosikymmeniä käytetyn kastemaljan. Yritäpä siinä säilyttää lämpimät ystävyyssuhteet.

3. Peräkärryjen kanssa temppuilu: No toimiiko ne valot nyt? Entä NYT?

Ajattelitko hakea lainaan sen loppuunajetun peräkärryn? Sen, jossa valot räpsyy, vilkuissa on vasen ja oikea keskenään sekaisin, ja joka randomilla polttaa vetoauton sulakkeita. Mietipä vielä. Sakothan siitä saa, kun puolikuntoisella lähtee posottamaan.

4. Eestaas ajelu, ain’t nobody got time for that

Kyllähän ne tavarat liikkuu sillä peräkärryllä ja perheauton takakontissa. Luulis, että reilu tusina reissua edestakaisin riittää. Ei paha? No, on se vähän paha. Mutta mitä jos olisi oikea muuttoauto? Sellainen, johon mahtuu kaikki kamat kerralla. Pitäs ajaa vain yksi reissu. Houkuttelis. Lastaus sujuu varmasti leikiten perälautanostimella ja viimesen päälle olevilla peleillä ja vehkeillä. Oiskohan worth it? Ois.

5. Hups, mulla on piano

Pyhä pamaus sentään, ethän sinä voi pianoa kuljettaa itse! Tarvitset joka tapauksessa ammattiapua. Samalla vaivalla muuttomiehet kantaa sen sohvan ja ruokapöydänkin ym. Suureen asianmukaiseen muuttoautoon mahtuu kyllä.

6. Muuttolaatikot lähikaupasta? (kaupan päälle eksoottisia hyppiviä banaanihämäkkejä)

Siistit tukevat muuttolaatikot, sellaiset jotka ei repeä kesken kaiken, sellaiset sä tarvit. Hyvä peukalosääntö on yksi muuttolaatikko jokaista asuinneliötä kohden. Eli 50 m² asunnon muutto vaatii noin 50 muuttolaatikkoa. Voit joko sitkuttaa banaanilaatikoilla, ja riskeerata astiastosi ja mielenterveytesi, tai sitten käyttää muuttoon suunniteltuja laatikoita ja kantamiseen tottuneita muuttomiehiä.

Muista laadukkaat muuttolaatikot

7. Millanen päivä sulla on huomenna? Normipäivä (eli töitä)

Nykyisen kämpän avaimet pitää luovuttaa torstaina, ja muuton pitää tapahtua keskiviikkona. Siinähän menee koko päivä ja yötäkin helposti kun itse teen. Antaiskohan pomo vapaata keskiviikoksi? Edes palkatonta? Vai tekiskö kerranki järkipäätöksen, ja tilais muuttomiehet. Silloin muutto onnistuis keskiviikkoiltana suit sait. Oispa näppärää.

8. Kaverit kolhii kamat, voi pojat

Muutossa tapahtuvat naarmut ja kolhut laskevat tavaroidesi arvoa. Kukaan, joka ei tee muuttoja säännöllisesti, ei voi välttyä kolhuilta. Tavaroiden lisäksi myös roudaukseen käyttämäsi auto ottaa iskua, ja sen paikkaukseen menee rahaa ja aikaa, sekä jälleenmyyntiarvo voi laskea. Muuttomiesten käyttö alkaa tuntua jo edullisemmalta vaihtoehdolta?

9. Milloin viimeksi peruutit peräkärryllä?

Jos siitä on vierähtänyt tovi, niin varaa ainakin yhden postilaatikkorivistön verran lisäbudjettia. Siinä menee helposti naapurien postilaatikot lakoon kun kärryn äärirajat ja ajolinjat arvioi väärin. Postilaatikkoja saa kaupasta, mutta kauanko saat kuulla kuittailua tapauksesta?

10. Tue suomalaista työtä

Suomessa on yli 500 muuttoja tekevää yritystä, joista löytyisi varmasti sinullekin sopiva. Tue suomalaista työtä ja käytä ahkerien yrittäjien tarjoamia palveluja. Laitetaan hyvä kiertämään. Hyvä Suomi!

11. Näytät typerältä banaanilaatikoinesi

Mitä nopeampaa muutto hoituu, sitä pienempi on mahdollisuus törmätä uteliaisiin naapureihin. In and out, boom that’s it.

12. Tavaroiden sijoittelu

Keskity itse osoittamaan tavaroiden oikeat paikat ja toimi ikään kuin työnjohtajana. Anna ammattilaisten tehdä kantaminen, niin sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Voit käyttää energiasi kodin järjestelyyn ja tavaroiden sijoittelun suunnitteluun. Mitä nopeampaa tavarat löytävät omat oikeat paikkansa, niin sitä nopeampaa muuttaminen on ohi, ja voit tuntea itsesi rentoutuneeksi uudessa upeassa asunnossasi.

13. Muuton voi nykyään kilpailuttaa

Varmista, että saat parhaan mahdollisen hinnan ja palvelun. Se on helppoa nykyaikana, sinun tarvitsee täyttää vain yksi lomake, jolla kerrot mistä ja mihin muutat. Saat vuorokaudessa sinulle räätälöidyt tarjoukset sähköpostiisi. Tutustu arvosteluihin, vertaile tarjouksia, ja olet varma, että maksat parhaan hinnan.

Muuton kilpailutus on ilmaista. Ei ostopakkoa. Myös toimiston muutto.

Homma toimii näin:

1. Syötä nykyinen osoitteesi ja uusi osoite
2. Saat tarjouksia muuttofirmoilta
3. Valitse itsellesi sopivin

Helppoa! Aloita muuton kilpailutus tästä.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä