Muuttaminen on mukavaa

Arveluttaako muuttaminen ja kaikki siihen liittyvät käytännön järjestelyt. Mitä pitäisi tehdä ja milloin? Muuttaminen voi olla stressaavaa, mutta oikein suunniteltuna ja järjesteltynä muuttaminen voi myös olla oikein mukavaa.

Muuttomaailmasta löydät kaiken mitä kannattaa ottaa huomioon kun muuttaminen on ajankohtaista. Palvelusta löytyy vinkkien, oppaiden ja muistilistojen lisäksi myös yli 400 muuttopalvelua tarjoavaa muuttofirmaa. Kilpailuttamalla kotimuutot ja yritysmuutot saat tarjouksia suoraan muuttofirmoilta ja näet samalla heidän arvostelut.

Aloita muuttaminen pyytämällä tarjouksia muutosta


Muuttaminen onnistuu näillä vinkeillä

Jotta onnistuisit muutossasi ja muuttaminen olisi stressin sijasta mukavaa, olemme koonneet sinua varten helppolukuiset oppaat ja muistilistat. Tutustu artikkeleihin ja onnistu muutossasi.

Muuttolaatikot

Muovilaatikot vuokralle vai ostaako pahvilaatikot kaupasta? Tutustu tekemäämme vertailuun ja hanki itsellesi sopivimmat.
Tutustu muuttolaatikoihin »

Muuttajan muistilista

Muuttaminen on aikaa vievä prosessi ja siinä on paljon muistettavaa. Kokosimme sinua varten selkeän muistilistan.
Tutustu muistilistaan »

Varastotilaa

Muuton yhteydessä voi hyvinkin olla tarvetta ylimääräisellä varastotilalle. Listasimme kotimaiset pienvarastot.
Löydä lähin pienvarasto »

Muuttokokemuksia

Miten muuttaminen sujui muilla palvelumme käyttäjillä? Tutustu heidän palautteisiin, mietteisiin ja kokemuksiin.
Tutustu palautteisiin »

Oppaat ja vinkit

Muutto-oppaissa käsitellään kaikkea mitä muuttaminen pitää sisällään ja vähän ehkä sen vierestäkin.
Tutustu muutto-oppaisiin »

Muuttosiivous

Miten vanha ja uusi asunto pitäisi siivota muuton yhteydessä? Katso tee-se-itse -vinkit tai palkkaa ammattilainen.
Muuttosiivous tutuksi »

Muuttoavustus

Muuttoon on mahdollista saada muuttoavustusta. Kenelle se on tarkoitettu, miten sitä voi saada ja mitä se pitää sisällään?
Muuttoavustus lyhyesti »

Muuttoilmoitus

Muuttaessa pitää tehdä muuttoilmoitus maistraattiin. Listasimme mihin muualle uusi osoite on hyvä muistaa ilmoittaa.
Muuttoilmoitus tutuksi »


Muuttaminen luotettavalla muuttofirmalla

Pyydettäessä tarjouksia Muuttomaailman kautta muuttofirmoilta, saat samalla myös muuttofirmojen arvostelut nähtäväksi. Näiden perusteella sopivan muuttofirman valitseminen on helppoa ja muuttaminen mukavampaa. Palvelun käyttö on täysin ilmaista ja riskitöntä.


Hiljattain kilpailutetut muutot

Muuttotarinoista on poistettu kaikki muuton yksilöivät tiedot, kuten tarkat postiosoitteet, nimet ja muuton ajankohta. Muuttotarinoiden tarkoitus on näyttää esimerkkiä muiden palvelun käyttäjien kilpailuttamista muuttotilanteista.

Muutto Outokumpu - Tampere, 31 m² yksiö
Omia kantajia todennäköisesti 2. Tavaraa aika vähän, ei suuria kalusteita tai esineitä. Ei kodinkoneita. (kaikki tavarat mahtuvat pakettiautoon tai kuomulliseen peräkärryyn) Muuttolaatikoiden tarve korkeintaan 15kpl. Ei tarvetta pakkaustarvikkeille. Ei tarvetta pakkaus tai purkuavulle. Ei muutettavaa varastotilaa. Molemmissa kohteissa auton saa n. 10metrin päähän ulko-ovesta. Outokumpu keskusta, rivitalo. Vuores, rivitalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 34 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Sottunga - Vantaa, 72 m² kerrostalo kolmio
Kerrostalon rapun eteen saa ajettua ison auton. Verkkokomerossa myös muuttolaatikoita. Muutettavaan kohteeseen saa ajettua auton lähelle ja tavaraa pystyy purkamaan sisään sekä talon edestä ja sivusta katutasolle, että talon takaa loivan rinteen kautta yläkertaan. Apukantajia voidaan pyytää mukaan. Isoja tavaroita löytyy sohva, 4 kpl 90cm sänkyjä, sängynpääty, ruokapöydän levy, Muutama erikokoinen lipasto. Loput tavaroista mahtuu suljettuihin pahvilaatikoihin, jotka on hankittu jo valmiiksi. Särkyvät esim TV:t ja lasiovet vien omalla autolla. Sottunga keskusta, kerrostalo. Martinlaakso, rivitalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 17 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Vesanto - Rautalampi, 45 m² luhtitalo kaksio
Avoero, kaksiosta viedään parisänky, muutama taso, huonekalu ja muuttolaatikoita. Yksi henkilö kahdesta lähtee Rautalammille. 2 kantajaa omasta takaa. Kantomiehet avuksi, tarvitsisin muuttolaatikoita, en pakkausapua tai purkuapua. Ei kodinkoneita, vitriini on. Auto noin25 metrin päähän lähtöpaikasta, Rautalammilla oven eteen. Vesanto keskusta, luhtitalo. Rautalampi keskusta, rivitalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 19 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Savitaipale - Sotkamo, 56 m² kerrostalo kaksio
Kantajia on lähtöpäässä omasta takaa ja perillä olisi tarkoitus hoitaa purku kaksistaan (perillä ei rappusia tms.). Muuttovälineet ja -laatikot on jo hommattu. Tavaraa neliöihin nähden vähänlaisesti ja kaikki on laatikoissa/jätesäkeissä. Erikokoisia laatikoita on noin 30-40 kappaletta. Suurimmat muutettavat esineet ovat kolmen hengen sohva, futon-patja, päältä täytettävä pyykinpesukone ja mahdollisesti mukaan otettava astianpesukone. Huonekaluja on muutamia (muutama sohvapöytä, tuoleja, pieni hylly, keskikokoinen pöytä ja parvekekalusteet). Normaalin kokoiseen pakettiautoon tavarat tuskin mahtuvat, mutta iso rekka olisi liioittelua. Jonkinlainen välimallin muuttoauto olisi järkevin ratkaisu. Muuttoauton saa lähtiessä ajettua oven eteen jalkakäytävälle (jos parkkiruutua ei ole vapaana) ja perillä asunnon eteen. Varastotilaa ei ole. Periaatteessa hakusessa on siis pienehkö kuorma-auto. Savitaipale keskusta, kerrostalo. Sotkamo keskusta, rivitalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 16 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä

Kilpailuta muutto ja muuttaminen onkin mukavaa!