Kantoapua muuttoon – mistä ja miten? 4 vinkkiä

Onko muutto tulossa, mutta kantoapu puuttuu?

Ei hätää, tämän jutun luettuasi olet saanut keinot hankkia kantoapua ja sopiva muuttoapu.

Käyn läpi mistä saat reipasta kantoapua muuttoon, miten sinun täytyy valmistautua siihen ja vinkit apulaisten muonitukseen. Aloitetaan.

Urheiluseurat, työpajat ja muut löydöt

Kysy kantoapua muuttoosi esimerkiksi urheiluseuroista. Jos hyvin käy, saat reippaat urheilijat auttamaan kantamisessa. Kannattaa ainakin kysyä, koska sieltä voi löytyä verraton apumies tai -nainen.

Muita mahdollisia paikkoja saada kantoapua ovat erilaiset työpajat ja palomiehet. Joskus myös ilmoittelupalstoilla ja kauppojen ilmoitustauluilla on palvelujaan tarjoavia kantoapulaisia.

Jos haluat varmasti sujuvan muuton, niin harkitse ammattitaitoista muuttofirmaa. Se maksaa jonkin verran, mutta on varmasti rahan arvoista. Tutustu muuttopalvelujen hintaesimerkkeihin tästä.

Mitä kantoapu toivoo minulta? Pitääkö valmistautua?

Jos olet saanut houkuteltua talkoolaisia avuksi muuttoosi, on kohteliasta valmistautua heidän tuloon. Huono valmistautuminen antaa mielikuvan, ettet arvosta kantoapulaisia, ja sehän ei ole tarkoitus.

Miten sitten valmistaudun heidän saapumiseen?

No, aivan olennaisin asia on valmiiksi pakkaaminen. Kukaan ei halua kantaa epämääräisiä puoliksi pakattuja nyssäköitä. Kun pyydät kantoapua, niin huolehdi vähintään, että tavarat ovat pakattu fiksusti muuttolaatikoihin.

Muuttolaatikoita on paitsi helppo myös turvallista kantaa. Ne kestävät painaviakin tavaroita, eikä lasti tipu varpaille. Laatikoiden pinottavuus on myös suuren suuri etu kantamisessa ja muuttokuljetuksessa.

Hyvin valmisteltu muutto on reipasta hyötyliikuntaa, ja siitä tulee hyvä mieli niin sinulle kuin apulaisillekin. Ota valmisteluihin avuksesi Suomen pidetyin muuttajan muistilista.

Pitääkö kantoapulaiset syöttää ja juottaa?

Kantaminen on fyysisesti raskasta hommaa, ja hiki virtaa, joten tarjoa talkoolaisille aina vähintään vettä juotavaksi. Muuton keston mukaan varaudu tarjoamaan kantoavulle myös syötävää.

Pitempään kestävissä muutoissa varaudu tarjoamaan suolaista välipalaa, kuten vaikka pitsaa. Muuttopitsa onkin jo klassikko muuttajien keskuudessa, ja pitsan puuttuminen voi olla harmin paikka. Älä siis unohtele, lataa muuttajan muistio.

Jos käytät muuttofirmaa, niin silloin tottakai he huolehtivat itse nesteytyksensä. Sinun ei tarvitse stressata muuttomiesten jaksamisesta, voit keskittyä muihin muuttohommiin.

Entä jos haluan päästä muutosta helpommalla?

Hyvä kun kysyit. Etsitpä sitten palomiesten muuttopalvelua, kuljetusalan ammattilaisia, tai parin tunnin kantoapua, kannattaa muutto kilpailuttaa.

Helpoin ja stressittömin tapa hoitaa muutto on suunnitella ja kilpailuttaa se Muuttomaailma.fi -palvelussa.

Näin se toimii:

  1. Täytä helppokäyttöinen tarjouspyyntö
  2. Vertaile saamiasi tarjouksia (saat keskimäärin 6 kpl)
  3. Tutustu muuttofirmojen arvosteluihin
  4. Valitse sinulle sopivin muuttopalvelu (ei pakollista)

Kilpailutus on ilmaista ja riskitöntä, koska se ei sido sinua mihinkään. Aloita jättämällä tarjouspyyntö tästä.

Kun muutossasi on apuna luotettava ja ammattitaitoinen muuttofirma, ei muuttaminen paljon helpommaksi voisi enää käydä. Muuttomiehet varaavat sopivan kokoisen muuttoauton, kantajat, suojat ja välineet.

Kuten tiedät, jokainen muutto on yksilöllinen, joten saat itse päättää sinulle sopivasta muuttoavun määrästä. Olipa se avaimet käteen -muutto tai parin tunnin kanto- ja kuljetusapu.

Lue tarkemmin miten muuttofirmat toimivat: Miten muuttopalvelu toimii? (Käytännön esimerkki)

Toivon, että näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä, ja että sopiva kantoapu löytyy. Sitten ei muuta kuin mukavaa muuttoa!

Juha Muuttomaailma.fi-tiimistä

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä